açılmayan jpeg resimleri

HPQ-User
22-01-2008, 09:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

zbstr sormuş:
bilgisayarıma vistayı geri kurmak isterken partition bozuldu. iki bölümlü olan harddisk tek bölüm oldu . nasıl yaptığımın farkına varamadım. bu esnada vista yı geri kurdum. daha sonra bootable bir cd nin içinde bulunan easy recovery den unformat recovery kullanarak resimleri geri almaya çalıştım. kendimce aldığımı sandım. resimlerin özelliklerinden kapasiteleri yaklaşık bir resim boyutunda görünüyor. (250kb, 400 kb, 600 kb gibi) müziklerde bunlar mb lara kadar çıkıyor. bu belgeleri usb bir harddisk ile başka bir kaynağa aldım. sonuçta geri aldığım toplam 6 gb belgeyi başka bir bilgisayara götürdüğümde resimler açılmıyor, müziklerde farklı müzikler çalıyordu. heriki sistemde (xp-vista) dosya sistemim ntfs idi. bu belgeleri nasıl kurtara bilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus f3jr laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
22-01-2008, 10:08   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

resimlerin uzantıları su anda ne?. Eger resım formatı değilse şunu deneyın.
bır pencere acın ve araçlardan klasor secenklerıne gırın burdan gorunumde dosya soyadlarını gızle secenegı aktıftır bunun yanındakı tiki kaldırın ve resimlerin sonuna .jpg yazıp isimlerini değiştirin. su sekilde ise dcim0222.xxx burdakı xxx olan yere dcım0222.jpg şekilde düzeltin bunu deneyın

zbstr
23-01-2008, 00:20   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

resimin uzantısı jpg olarak geri gelmişti zaten. ama ben söylediğinizi işlemi tekrar yaptım. resim yine açolmadı. ilginiz için çok tşk. tavsiye edebileceğiniz başka bir işlem varmı.

oen
17-05-2008, 16:28   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar yeni üye oldum, zbstr ile aynı sorunu yaşıyorum,  yardımcı olursanız çok sevinirim..."zbstr sormuş:
bilgisayarıma vistayı geri kurmak isterken partition bozuldu. iki bölümlü olan harddisk tek bölüm oldu . nasıl yaptığımın farkına varamadım. bu esnada vista yı geri kurdum. daha sonra bootable bir cd nin içinde bulunan easy recovery den unformat recovery kullanarak resimleri geri almaya çalıştım. kendimce aldığımı sandım. resimlerin özelliklerinden kapasiteleri yaklaşık bir resim boyutunda görünüyor. (250kb, 400 kb, 600 kb gibi) müziklerde bunlar mb lara kadar çıkıyor. bu belgeleri usb bir harddisk ile başka bir kaynağa aldım. sonuçta geri aldığım toplam 6 gb belgeyi başka bir bilgisayara götürdüğümde resimler açılmıyor, müziklerde farklı müzikler çalıyordu. heriki sistemde (xp-vista) dosya sistemim ntfs idi. bu belgeleri nasıl kurtara bilirim yardımcı olursanız sevinirim."

silenceandsilence
18-05-2008, 00:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Galiba bu dosyalar tam değil eğer parçalı olarak sabit diskin farklı bölümlerinden aldıysa eksik kaldığı için almıyor olabilir aldığımız sabit diskteki bilgisayarda bu resimlerin oldugu bölüme gidin sağ tıklayıp araçlardan hata denetimine gelin hataları düzelt deyip çıkan pencerede her 2 sini seçin sonra düzeltmeye bırkın yeniden başlatma filan isteybilir yapın yaptıktan sonra tekrar aynı yerden disk birleştirme yapın sabit disk ve windows bilgilere sahipse belki dosyaları düzelterek bunları birleştirebilir