Hemen Problemimi Anlatmaya Başlıyorum..
Geçtiğmiz günlerde bilgisayarıma Özel hazırlanmış bir Vista kurdum.Bilindiği üzere Vista bilgisyaarın Boot ayarlarını tamamen değiştiriyor.Daha sonra ben Vista`yı kaldırdım ve XP kurdum.Geçen gün 2 explorer sayfası ve winamp açtım,birden winamp kilitlendi ve ekranın tam ortasında bir hata uyarısı belirdi.Hatanın ne oldugunu suan anımsamıyorum,ve bilgisayar mavi ekran vermeden reset attı kendi kendine ve o günden sonra problemler başladı..Bilgisayarı açtıgımda ilk anakart ekranını geciyor ve simsiyah ekran cıkıyor öyle kalıyor.Ama kasa çalısıyor.Bunun dısında format atmaya kalktıgımda ise `kur icin dosyalar kopyalanıyor`dedikten hemen sonra yeniden simsiyah ekran cıkıyor ve öyle kalıyor.Bende biran Vista kurdugum icin boot ayarlarında problem olustugunu dusundum ve bilgisayarımı bilgisayarcıya goturdum.Donanımları test ettik,RAM normal,Ekran kartı normal,İşlemci normal gorunuyordu.Ama sorun hala devam ediyordu.Daha sonra anakartımın uzerinde güney koprusu var (MSI K8N PLATİNUM 939 PIN)onun uzerindeki fanın pervaneleri hasar gormustu ve fanı cıkarttık ve bilgisayarcı arkadas fanın hemen altındaki fanın şiştigini söyledi bana.Gerekli sogutmanın yapılamadıgını dusunerek fanı degiştirdik.Arkadasım biosun silindigini soyledi kendince birşeyler yaptı.Bilgisayara format attık ve XP kurduk.
Eve döndüm ve kullanmaya basladım.Bilgisayarımda Acronis true image programı yukluydu.İmage geri yuklemeye calıstıgımda bilgisayar cok kastı yaklasık 5dk reset atar diye bekledim atmadı.Bende manuel olarak kendim reset attım.Fakat Acronis programı devreye girmedi.Tekrar reset attım,Önce `detecting Array` diye bir yazı cıktı,sonra format atmaya kalktıgımda `bilgisayara baglı herhangi bir sabit disk bulunamadı` uyarısı cıktı.Bende TNCXP CD`sini taktım onunla actım bilgisayarı.Partition Magic programıyla baktıgımda C sürücüsü normal ama D sürücüsünün yanında kırmızı x işareti bulunuyordu.Zarla zorla hatalarla XP kurmayı basardım,ama D`deki bütün verilerim uçtu.Baska bir arkadasıma problemi danıstıgımda söyle dedi bana;Güney köprüsü asla şişmez,kendine ait bir ısısı zaten var.Sürekli hızlı format atmak HDD hantallastırır,yavas format atmayı dene dedi..Bende neredeyse anakartı degiştirmeyi dusunuyordum.Şuan durum su bilgisayarı kullanırken aynı anda birkac işlem yapmaya kalktıgım zaman bilgisayar aniden kilitleniyor bazen mavi ekran veriyor bazende aniden reset atıyor kendi kendine ama kesin bir reset süresi veremiyorum suan.Reset yedikten sonra `detecting array`uyarısı veriyor.Bende biosa giriyorum.Ayarları önce default yapıyorum,sonra HDD gosteriyorum öyle acıyorum bilgisayarı..Yeni bir reset yedigi zaman makina `disk boot failure,insert system disk and press enter` uyarısı cıkıyor ve ben yine bios`a girerek aynı işlemleri tekrarlıyorum ve bilgisayarı acıyorum.Ve bence problem bios`ta arkadaslar bios ya zarar gördü yada güncellenmesi gerek..Not:Şuan bilgisayarı her actıgımda tarih ve saat sıfırlanıyor.Arkadaslar yalvarırım bana yardım edin gozunuzu seviyim.Neredeyse cep telefonumu satacak vaziyete geldim yukarıdada belirttigim gibi anakartı yenileyecektim neredeyse...
Şimdiden emeginiz ve desteginiz icin tesekkurler!!