deSire sormuş:
Merhabalar,
2008 yılı başından beri acplugin.dll ve türevleriyle tüm bilgisayar kullanıcılarının başı dertte olduğunu bir çoğunuz duymuşsunuzdur. Genel bu durumla kaşılaşan kişilerin forum sitelerine sorduklarında aldıkları cevaplar hep aynıdır.
"Kesin çözüm, işletim sisteminin yeniden kurulmasıdır" Taktir edersiniz ki işletim sistemini her bilgisayarda yeniden kurmak bazı durumlarda mümkün olmayabiliyor. Umarım yine işletim sistemini yeniden kur düzelir cevaplarını almadan, fikir paylaşımı yaparak çözüme ulaşabiliriz.
Bu dosyalar genelde ağ aracılığı ile aynı ağı kullanan tüm bilgisayarlara yayılmakta ve oluşan bu dosyalar aynı işletim sistemi üzerinde silinemiyor, ancak farklı bir işletim sistemi altında ikincil olarak çalıştırıldığında silinebiliyor. Fakat belirli bir süre sonra kendisini yeniliyor.
Şuan yaşanılan sıkıntıya gelirsek; bir internet kafede 25 bilgisayar var, bu bilgisayarların tamamında Deepfreze yüklü. Deepfreze koruma etkin iken sistem bağlangıcında WINDOWS\AppPatch dizini içerisinde standart olan 10 dosya mevcut. Bilgisayarların ağ bağlantıları devre dışı bırakıldığında uzun süre kullanılmasına rağmen herhangi bir olumsuz durum sözkonusu değil. Ta ki ağ bağlantısı etkinleştirilip, ağ ve internet aktif olarak kullanılmaya başlandıktan 10-15 dakika sonra WINDOWS\AppPatch dizininde DesktopWin.dll, AcXtrnel.dll, AcSpecf.dll, AclLayers.dll, Acplugin.dll dosyaları, sistem ana dizininde ise MicroSoft.Bat, MicroSoft.pif, MisroSoft.jar gibi dosyalar oluşuyor. Yineliyorum ağ bağlantıları etkinleştirilip internet kullanımı başladığıda bu olay meydana geliyor.
Karşılaşılan durum bu şekilde, tecrübelerinizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı rica eder ve ilginiz için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Murat
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Sepmron 2600 + 1.60 Ghz - CPU
ASUS K8U-X - MB
KINGSTON 1 GB 400 Mhz - RAM
ATI Radeon 9250 256 Mb 128Bit - VGA
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Avant Browser; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2)