Acronis True İmage Server 9.0

nefesalmak
02-10-2006, 13:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Selamlar herkese,

Yedek programlarıyla ilgili birkaç sorum olacak eğer sabrınız varsa :) Konudaki programla sistemimin bir yedeğini aldım ve oluşturulan dosyayı bir harici HDD' e attım. Restore yapacağım zaman buradan yeniden sistem kurmayı deneyeceğim. Sorunlarım şunlar:

1- Oluşan dosya, ikon olarak herhangi özel bir şekil ya da resim taşımıyor. Hani tıkladığınız zaman " birlikte aç" pencerisini çıkaran türden bir ikon yani. Bu dosyanın bir imaj dosyası olması gerekmiyor mu, eğer böyleyse neden mesela "acronis.img" ya da buna benzer bir isim taşımıyor, neden ikon olarak Acronisin ikonunu taşımıyor. Sanki hatalı bir dosya olmuş gibi düşünüyorum böyle olunca.

2- programdan faydalanarak bir kurtarma cdsi oluşturdum ama bilinçli olarak yapmadım. Bu cd ne işe yarar?

2- Bu dosyada sorun olmadığını varsayalım. Sistemi 6 ay sonra formatlamam gerektiğinde aynı programı çalıştırıp restore diyerek bu dosyanın yerini göstereceğim ve sistemi yeniden ( bukadar basit olması mümkün mü?) kuracağım.  PEKİ varsayalım sistem çöktü, açılmıyor ve yeniden kurmam gerekiyor. Bu durumda imaj dosyasına nasıl ulaşacağım. Mesela güvenli kipte açabilir miyim, açarsam USBden bağlanan harici HDD'i gösterebilecek miyim ya da bu durumda programı nasıl çalıştırıcam. ( bu programla bootable bir cd ya da dvd hazırlanamıyormuş sanırım)

3- Bu programın kullanılışını detaylı anlatan bir kaynak var mı? İnternette araştırdım ama açıklama yapan sitelerde resimler hatalı açılıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

tamer ünlü


viking20
02-10-2006, 20:36   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Acronis True Image 9.0 [Sistem yedekleme programı, Formata son]


---------

Son Düzenleme: viking20 ~ 02 Ekim 2006 20:58