İmaj programları C nin Yedeğini alırken mesela C: 50gb ise 50gblık bi dosya yedeklemesi yapmıyor XP ne kadar disk alanı kaplıyorsa onu yedekler..
Diskini formatladıktan sonra C: bölümünü istediğin boyutta ayarlayabilirsin ama yedeğin kapladıgı alan kadar disk alanı vermek zorundasın. varsayalım Xp 5gb yer kaplıyorsa Formattan sonra C: bölümüne 4 GB lık bi bölüm ayırırsan sistem geri yüklemesi yapamassın.
Şunuda unutma imaj alırken bu imajı DVD ye almadan Komple Disk formatı atma
Geri yükleyeceğin Yedeği bi DVD ye yazdırman lazım..
Acronis True Image v11.0 ;[Bootable Cd]hazırlama.
- 1
- 2
yok 2. bir harddiskim var onu söylemeye unuttum oraya attım yedek orada duruyor boot cd si ile açıp oradan yükleme yapacagım..bende versiyon 11 yok 10 kullanıyorum bu durumda dvd ye yedekleme yapmam gerekmez heralde degil mi?
merhaba ben bu program ile harddiskimi ayrı bir harddiske kopyalıyabilirmiyim?
kopyalana biliyorsa bu nu nasıl yaparız yardımcı olursanız sevinirim Sanki ayrıca kullandığım hdd i bilsayara taktığımda windovsu falan hepsi calışırmı?
Teşükkürler arkadaşım. Acronis 10 kullanımı daha basitce gibi ..
arkadaşlar bu boot cd yi sistemi yedeklemeden once olustursak bir zararı olurmu .Ben ilk once boot cd si oluşturdum daha sonra sistemi yedekledim.
harici hdd nin image alabilir miyiz ? içindeki dosyalari kurtarma bakımından..
alınan imageyi yeni hdd üstüne yazma gibi bir olanak varmı ?
hdd deki bilgiler önemli olunca ne yapacağımı şaşırdım bir bilen bilgi yada öneri versin lütfen arkadaşlar tşkler
Arkadaşlar programı yükledim backup yaptım bootable cd yaptım ama cdyi boot ederken bu hatayı alıyorum;
"acronis loader fatal error boot drive (partition) not found"
boot ettiğimde cd den program açılmadan hiç bişey olmadan bu hatayı veriyor sonra dvm windowsu açmak için entera bas diyor başka bir seçenek yok. Yabancı sitelere baktım ama işe yarar pek bişey bulamadım anladığım kadarıyla...
Arkadaşlar Seagate marka hard diski olanlar Seagete'nin ücretsiz kullanıma sunduğu Seagate DiscWizard'ı kullanabilirler,Acronis'in
İster kendi sitesinden programı çekip kullanın
http://www.seagate.com/ww/v/inde ... M100000f5ee0a0aRCRD
İsterseniz
Rapidshare'ye yüklediğim boot dosyasını cd ye yazıp kullanın
http://rapidshare.com/files/195454835/SeagateMedia.iso.html
Dip.not: Bu program Acronis firmasının yardımlarıyla hazırlanmıştı
Seagate ve Maxtor için DiscWizard
Westren Digital için Acronis True Image WD diye sadece bu markalarla kullanılan ücretsiz sürümleri var.
Merhaba arkadaşlar; sizden şöyle bir yardım isteyecektim. Acronis programını kurdum backup aldım açılışta f11 i soruyor herşey oraya kadar tamam ama ben C: sürücüsünü sildiğimde yani biçimlendirme yaptığımda f11 ile başlangıç yapamıyorum. Aynı laptoplardaki recovery gibi olmasını istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz bana ? Şimdiden teşekkür ederim.
apaci0834 adlı arkadaşa yanıt : arkadaşım bende bu acronisle epeydir uğraşıyorum ve sorunuzun kısmi bi çözümünü vereyim acizane imajınızı almışsınız f11 de aktive etmişsiniz buraya kadar güzeel ve gelelim c bölümümüz gittiğinde yada sildiğimizde ne olacak bu durumda elbette f11 silinecektir ama çözüm çok basit aynı proğramın boot cd oluşturma özelliğini kullanmanız tabii bunu c yi silmeden proğram aktif iken yapmanız lazım 60-70 mb kadar bişey tutuyo bu boot cd nizi önceden oluşturduğunuz takdirde sistemi bununla açıp sonra aldığınız yedeği gösteriyorsunuz ve tabiiki yedeği c dışında bi bölüme aldığınızı varsayıyorum ve onuda silmemeniz gerekiyo fakaaat en önemlisi asıl sorunuz ki bunu bende henüz çözemedim ve 20 kadar dvd çöpe attım sırf sizin sorduğunuzu gerçekleştirebilmek için yani cd yada dvd den direkt windows kurar gibi aldığımız imajı pc mize kurabilmek birtek çözüm bulabildim oda ultra iso ile bu dvd yi yapmak ama o da sadece 4 GB kadar destekliyo oysa benim en küçük yedeklerim xp 5 GB den başlıyo Win 7 ise 9-10 GB bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların tecrübesinden faydalanmak isterim
- 1
- 2