Arkadaşlar,
Bilgisayarımla ilgili yaşadığım problemli süreç şu şekilde gelişti ve devam ediyor:
1. Bilgisayarı oldukça yavaşlatan activedebugger32.exe adlı virüs yerel disklerin Patron1 ve Patron 2 olarak açmaktaydı. Sanırım bu problemi, kısmen de olsa patronvisusu.exe adlı bir program sayesinde çözebildim. (Emin değilim)
2. Fakat hiçbir biçimde, Ctrl+Alt+Del yapamıyorum; zira yaptığımda “Görev Yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı” demekte. Aynı şekilde; Başlat – Çalıştır – regedit yazdığımda da aynı uyarıyı veriyor: kayıt defterine ulaşmam mümkün değil. (Hatta daha önce durup dururken mavi ekran çıkıp “Page_fault_in_nonpaged_area” uyarısı verip tekrar başlatmamı istiyordu bilgisayarı; ancak şu an itibariyle o uyarıyı vermiyor)
3. Yaptığım araştırmalarda şayet Kaspersky security’yi yüklersem programın tüm virüsleri bulabileceği yazıyordu. Ne var ki, bu programı da yükleyemiyorum, çünkü; başlangıçta, programın yüklenebilmesi için Awill Avast ve AVG 8 programlarını kaldırmamı istiyor. İlginç olan, o programların artık sistemimde olmadığı.
4. Yine bir sitede, Avast’ı ve AVG’yi tekrar yükleyip kaldırırsam çözülebileceği yazılmaktaydı. Uygulamaya çalıştım, ne var ki, -virüs kaynaklı olduğunu düşünüyorum- programı yüklerken ileri dediğimde otomatik yükleme otomatik olarak kapanıyor. (Bu, bir tek Avast için geçerli). Ve, ilginçtir, Kaspersky’ın sitesine girmeye çalışıyorum online scanner için, Explorer tüm siteleri açmasına rağmen kaspersky ile ilgili hiçbir siteye izin vermemekte.
5. Şu an Ad-aware yüklü ve çok sık olarak sorunlar bulup (örneğin; ……exe başlatılamadı, Trojan ihtimali diyor) onları engelliyor.
6. Ve, C, Documents and Settings’te bir dosya açılmış adı: Lasd_Permmisions. Aynı biçimde exe.exe (2 tane) uzantılı birçok dosya mevcut (örn; Powerpoint.exe.exe, Acrord32.exe.exe… gibi)
7. Bir aarkadaşımız Combofix'i önerdi. Kurdum, tarattım. Birçok dosyayı sildi; ancak, bir aşamadan sonra dondu. Güvenli kipte çalıştırmamı önerdi, ama başlangıçta F8 yapmama izin vermiyor ve bilgisayar olağan biçimde yeniden başlatılıyor!
Tam olarak ne olduğunu bilmediğim için, ve dahası ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar kopuk ve ayrıntılı yazmak zorunda kaldım. Nedir arkadaşlar bunlar, nasıl çözülmeli bu sorun? Format attırmak da istemiyorum, çünkü bilg. Benim değil ve bir hafta içinde teslim etmek durumundayım sahibine. Yardımcı olursanız çok çok sevineceğim…