benim bir anvirüs programım var adı ad-aware ben taradım WINDOWS/Srchplug.dll geldi virüs olarak ben silersem bilgisayar bozulurmu
Ad-Aware
http://www.techsupportforum.com/252589-post2.html
şurayı bi incele orada bi program var onu indir ve kur ve çalıştır ama bu programda virüs içerebilir sorumluluk tamamen sana aittir işine gelmezse kurma ama bu dll uzantılı şey bir spyware olabilir
tam olarak anlatırmısınız anlamadım dll uzantılı spyware nwdemek
DLL, Dynamic Link Library
Programların çalışmaları için gerek duyulan birinci derecedeki dosyalar ya da program dosyası adı verilen dosyalardır
dll bu demektir spyware ise casusu yazılımlar bir program indirip kurduysan falan oradan sana bulaşmıştır onu demek istedim
arkadaşım adaware free kullanıyorsan bu virüs programı değildir spyware malware gibi zararlılara yönelik bir programdır silmeden önce yapılan değişikliği yedeklersin program üzerinden sildikten sonra problem oluşursa yaptığın değişiklikleri geri alırsın olur biter
srchplug.dll Browser Hijacker'ıdır yani virüs. sil onu
nitec-84benim bir anvirüs programım var adı ad-aware ben taradım WINDOWS/Srchplug.dll geldi virüs olarak ben silersem bilgisayarAd-Aware antivirüs programı değildir bir spyware,trojan ve malware temizleme programıdır.ayrıca bilgisayarından Srchplug.dll'i tamamen sil zararlı bir yazılımdır kendisi windowslada bir alakası yok.
virüsün ne oldugunu bi arastırmalısın ondan sonra hareket edersin
2000 li yillarda internetdeki Spyware ve reklam dalgasi icin hic bir program yokken piyasada bu isi yapan sadece Ad-Aware ve Spybot vardi hic bir antivirus yazilimida bunlari birakin temizlemeyi varligini bile es geciyordu.
Sonrasinda antivirus programlari bunlari integre etmeye basladilar aldiklari baz ise bu 2 program oldu.
Hangi antivirusu kullanirsaniz kullanin mutlaka bir tane pcde spyware programi belirli zamanlarda tarama yapmak icin bulunmali Avg, Spybot (Bagisiklama olayi yüzüne kendimin kullandigi), Ad-Aware vs vs tercih burada kullaniciya ait.
Anti malware ise rootkit ve malware tarzi zararli yazilimlar icin gecerliki mutlaka onunda pcde durup update ve belirli zamanlarda tarama yapilmasi gerekiyor.
Ayrica bu program kötü derken ilk insan bilmeli bu isin icadi ve sorunu cözen firmalardir Ad-Aware ve Spybot yani neyi baz alarak kötü diyorsunuz anlamanin imkani yok.
Cogunuzdaki genel mantik ben Nod32 kurdum Kasper kurdum ucurmuyor bir sey sandigi icin girdiginiz tartismalarda gereksiz Kasper o korumalarin cogunu diger firmalar gibi bu 2sinden ucurdu hatta o dönemlerde bazi sirketleri satin aldilar cünkü bu tarz sorunlar icin bilgi ve birikimleri sifirdi.
Mesala Avg Ewidoyu Microsoft ise baska bir sirketi satin almisdi.
Pcde internet serity yada regedit(Hips) yazma korumasi yapan tarzi güvenlik duvariniz varsa bunlarin online korumasina gerek yok ama pcde durup belirli araliklarla update yapar ve taratirsaniz mutlaka bir seyler bulacaktir.
2009 da girdik bu sorun senelerdi olan bir sey ama hala Antiviruslerin 1 tanesi bile spyware ve malware konusunda garantili koruyamiyor hepsi korudugunu söylüyor ama yetersiz.