ADB MSN'i İzliyor.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
LiL_CaT
15-02-2006, 20:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
385 mesaj

Sörf yaparken böyle bir yazıyla karşılaştım.Yazı aşağıda;Bu yazı hakkında benim bir yazım olacak konunun sonunda...

Bes bin ABD`linin telefon ve e-postalarinin izlendiginin ortaya çikmasi ile gözler Bush`un emri ile bu takibi yapan NSA`ya çevrildi. NSA, dünyanin her noktasindaki telefon konusmalarina, kredi karti hareketlerine, chat odalarindaki konusmalara, e-mail`lere hatta faks mesajlarina dahi ulasabiliyor. Saatte 27 milyon konusma kayit altina alinabiliyor. Abdullah Öcalan`in yerin de Suriye`den ayrildiktan sonra Echelon sistemi tespit etmisti.

Beyaz Saray`in 5 bini askin kisinin telefon ve e-posta trafigini mahkeme karari olmaksizin dinledigine iliskin skandal, ABD`nin en gizli kurumu olarak bilinen Ulusal Güvenlik Teskilati (NSA) ile ilgili ayrintilari da ortaya çikardi.

ABD`nin terörle savastaki en büyük gücü ne tanklar, ne destroyerler ne de savas uçaklari... Pentagon için hayati önem tasiyan tek silah istihbarat bilgileri. Bu bilgilerin elde edilmesi için Bush yönetiminin sahip oldugu en büyük koz ise "Echelon" adi verilen dinleme sistemi. ABD, 90`h yillarin sonuna dogru hiz verdigi bu sistem sayesinde uzaydaki casus uydularini kullanarak dünyanin her bölgesindeki güvenli olmayan telefon hatlarina, internet kayitlarina hatta faks mesajlarina bile ulasabiliyor. Bu verileri ele geçiren teskilat ise Amerika`nin en gizli teskilati olarak bilinen NSA, yani Ulusal Güvenlik Teskilati. 1952 yilinda kurulan NSA, geçtigimiz hafta ortaya çikan telekulak skandalinin da bas aktörü. Bush`un emriyle mahkeme karari olmaksizin 5 bin ABD`liye ait telefon ve e-posta bilgilerini dinleyen NSA, aslinda bu operasyonu sadece ABD içinde yapmiyor. Hatta, Amerika disindaki ülkelerde yürütülen dinleme faaliyetleri çok daha kolay gerçeklesiyor. Çünkü NSA, kendi vatandaslarini dinlemek için mahkeme kararina ihtiyaç duyuyor. Afganistan ya da Türkiye`deki bir telefon konusmasini kaydetmek içinse bu izne ihtiyaci yok. Tek yapmasi gereken casus uyduyu konusmanin yapildigi ülkenin üzerine sevk etmek.

MSN bile izleniyor

NSA`nin su anda milyonlarca kisi tarafindan internette haberlesmek için kullanilan MSN programi bile dahil olmak üzere tüm dünyayi denetim altina almasina sebep olan proje 11 Eylül saldirilarinin ardindan 2002 yilinda Bush yönetimi tarafindan alinan bir kararla devreye sokuldu. "Istihbarat Bilinci" kod adli bu program kapsaminda NSAya ABD içinde ve disinda gerçeklesen kuskulu telefon konusmalarindan kredi karti faaliyetlerine kadar elektronik ortamda saklanan tüm bilgileri izleme yetkisi verildi.

Öyle ki, NSA uzmanlari Afrika`daki bir bilgisayarda tutulan veteriner kayitlarini bile gözetim altinda tutabiliyordu. Ancak bu projenin basina sizmasiyla birlikte büyük bir skandal da açiga çikti. Bush yönetiminin mahkeme karari olmaksizin ABD vatandaslarina yönelik istihbarat faaliyeti yürüttügü belirlenince Pentagon projeyi durdurarak basindaki emekli Amiral John Poindexter`i de görevden aldigini açikladi. Ancak geçtigimiz hafta ortaya çikan telekulak skandaliyla birlikte simdi bu projenin gizliden gizliye devam ettigi iddialari yeniden gündeme geldi.

Kaynak:Netpano.com

Bence böyle birşey çok saçma.Herkesin msn'i izlenmiyor.Belli başlı kelimeler var bu kelimelerin geçtiği yazışmalar (maillerdede geçerli) loglanıyordur.Veya sadece belli başlı kişilerin msn adreslerinin yazdıkları loglanıyordur.Milyonlarca kişinin yazdıklarını logluycak bir sistem şimdilik yok.Herkesin içi rahat olsun.Bu yazıyı okuyan kişilerin zaten gizli işlerle uğraşacağını sanmıyorum.

Banned
16-02-2006, 01:03   |  #2  
Banlandı
1,204 mesaj

sıktı artık bu izlenme muhabbetleri.

darkstar
16-02-2006, 02:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

okuma o zaman Kahkaha forum babanin ciftligi degil isteyen istedigi konu hakkinda yorum yapar konusur begenmedigin konulari okmumazsin

Banned
16-02-2006, 03:54   |  #4  
Banlandı
1,204 mesaj

ailende iyi terbiye görmemişsin anlaşılan gönderdigin mesajdan bu anlamı çıkardım.

istemedigim konuları okumam zaten. hem benim yorumum seni ne ilgilendirir isteyen

istedigi yorumu yapar.

theironman
16-02-2006, 14:17   |  #5  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

arkadaşlar, bu ikinci oluyor, birebir tartışmanızı özel yolla yapın.

darkstar
16-02-2006, 14:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

o zaman benim yorumum hakkinda yorum yapma bende o yorumu be su anda bunu yapiyorum konusmazsin benim yazdiklarim hakkinda bu kadar basit

Banned
16-02-2006, 17:06   |  #7  
Banlandı
1,204 mesaj

saçmalamışsın iyice

yaptıgın yorum beni de içine aldıgından

gönderdigin mesaj hakkında yorum yaptımGöz kırpma

oysa sen

ben mesajımda senden bahsetmedigim halde atlayıp

yorum yapmışsın.benim mesajım hakkında.Kızgın

Banned
16-02-2006, 17:19   |  #8  
Banlandı
621 mesaj

LiL Cat sen moderatörsen ben Amerikan başkanıyım.konu açmışsın iki başlıkta arkadaşlar münakaşa ediyorlar müdahele etmiyorsun.
Dün sana başka bir başlık altında seslenmiştim bırak bu işi senin işin değil demiştim.
yine aynı şeyi söylüyorum.varsa bir cevabın yazda görelim.

Banned
16-02-2006, 17:25   |  #9  
Banlandı
1,204 mesaj

benim bildigim moderatörler daha aktif olurlar forumda ama chip forumlarında öyle

degil anlaşılan.

darkstar
16-02-2006, 17:29   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

herkez istedigi hersey hakkinda yorum yapar seni baglamaz...

ganzolist en son sen yazmisin sana degil ha lafim. senden sonra yazinca oyle anlasilmasin

Banned
16-02-2006, 17:34   |  #11  
Banlandı
1,204 mesaj

benim hakkımda yapılmayan yorumlara bişi demedim.

ama hala anlamayanlar olabilir.zeka meselesi.

darkstar
16-02-2006, 17:45   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

zeka mi guldurme beni Kahkaha hee hazir chipte moderatorler adminler hatta yoneticiler onem veriyoken istersen su eski gorulmeyen hesabimizi yeniden acalim kaybedende uzayip gitsin....

Banned
16-02-2006, 18:04   |  #13  
Banlandı
1,204 mesaj

sözümün arkasında duruyorum.açıklama yapılsın

darkstar
16-02-2006, 18:05   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj
oyunlarslideşov
sözümün arkasında duruyorum.açıklama yapılsı
bende sozumun arkasindayim gitmeyen zaten karektersizdir....

3RROR
16-02-2006, 18:15   |  #15  
Üye
51 mesaj

burası ne böyle ya !!

gidin başka yerde tartışın konu ile ilgili başlık altında tartışmayın beyler,

illa sizi mod lar ve ya başkalarımı uyarmak zorunda böyle yapmayın diye..

Suç sizde değil,bu başlığa bakmayan Admin-Mod'larda Ban vermiyorlarki..

Ve illa size yapılan uyarılarda "özel mesajda tartışın" başlıklarına dikkat'e almayıp illa kavganızı göstericeksiniz,kullanıcılara..

BURASI BİR BİLGİ PAYLAŞIM FORUMUDUR,
BİRBİRİNİZLE / BİRBİRİMİZLE DİDİŞME FORUMU DEĞİLDİR.

shehsuvar
16-02-2006, 22:30   |  #16  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

ABD  den önce   chip.forum   sizi  izliyor  arkadaşlar  . ona  göre davranalım lütfen .
"dijital  kale "  yi okumanızı  tavsiye  ederim . 3 milyon işlemcisi  olan  bir canavar . çözemediği  şifre yok ! taki ...