Adı anti-virüs ama görevi çok farklı

CHIP Online
23-02-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Adı anti-virüs ama görevi çok farklı: Anti-Virus-1 isimli sahte yazılımın marifetleri inanılmaz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Adi- ... k-farkli_11091.html

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Teknoloji güvenliği uzmanı Lawrance Abrams, yeni bir sahte anti-virüs programı ile ilgili olarak kullanıcıları uyardı. Anti-Virus-1 veya Antivirus2010 adıyla kendini tanıtan program, son teknolojileri kullanarak sisteminizi zararlı yazılımlardan korumayı vaat ediyor fakat aslında tek yaptığı, kendi zararlı programlarını dağıtmak.

Diğer yandan bazı kullanıcılar internet sitelerinde Anti-Virus-1 ile ilgili pek çok olumlu yorum gördüklerini iddia ediyorlar. Abrams, bunun da sahte programın bir oyunu olduğunu söylüyor. Abrams'a göre sahte program sisteme yüklendikten sonra bilgisayardaki HOST dosyasını değiştiriyor ve kullanıcıları sahte yazılım inceleme sitelerine yönlendiriyor. Bu sayede kullanıcılar güvendikleri sitenin aynı görünümünde fakat sahte içeriğe sahip farklı bir sürümünü görüyorlar.

Tüm konu: Adı anti-virüs ama görevi çok farklı

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu tip sahte anti-virüs programlarından korunmak için ne yapmak gerekir?

Banned
23-02-2009, 13:53   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

banada geldi bunlardan bir tane..bir program için site site geziyordum bir siteye girdim ama firefox normalde scriptlere izin vermediği için sitenin tüm özellikleri kullanılamıyordu scriptlere izin verince bir yazılım yüklenmeye çalıştı yok sisteminiz tehlikede diye...hemen bütün sekmeleri ve firefoxu ardından modemi kapattım bütün geçmişi cookieleri ne var ne yok temizledim sistemi virüs ve rootkitlere karşı ilgili programlarla taradım...onun için scriptlere izin vermeyince çalışmayan tüm sitelerden nefret ederim mesela chip....yabancı onca büyük site var scriptler olmadan rahatça çalışabilirken chip flash reklamlarla(neyseki tarayıcıdan bu reklamları engelledim) scriptlerle insanı kendisinden bezdiriyor....hani bir atasözü vardır şey(...) scriptle flash'ı keşfetmiş tutmuş heryere...artık bu artistlikten vazgeçip daha güvenli olsalarda hepsi hiçbiryerde scriptleri açmak zorunda kalmasak ama nerdeee...

Fattur
23-02-2009, 20:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Herşey kullanıcaya bağlı...

makay17
24-02-2009, 20:54   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bende bu durumun maduru oldum çok enteresan bir virüs gerçekten komikte doğrusu :) açayip açayip şeyler yapıyordu bu virüsü sadece ben bi programla çıkarta bildim oda muhteşemdi, ben bu virüsün zararını görmemiştim ama yakın zamanlarda arkadaşım bilgisayarınından internete giremediğini söyledi bende ağları faln kontrol ettim bi sorun yok sağ alt köşeye baktım bizim yaramaz virüsümüz :) 2008 antivirüs adında falan :) e benim bildiğim tek çare vardı o programı internetteki arşivimden indirmem gerekiyodu o pcde internete girmiyodu :D gittim cd ye çektim programı kurdum arkadaşımın bilgisayarında derin bir taramayla ortadan kaldırdık virüsü ve internet yoluda açıldı, Gerçekten garip bir virüs , zaten böyle vaka ile karşılaşanların dikkatini çeken 2de birde programın pack indirmesi güncellemeler yapmasıdırve o güncellemer bi türlü bitmek bilmiyo :)


bu arada bigün wep de dolaşırken bu virüsün sitesinide buldum türkçe tanıtımı yapılıyordu 2008 xp antivirüs diye falan :) ama dikkat,,

Son Düzenleme: makay17 ~ 24 Şubat 2009 20:58