beyler bildiniz gibi akk yani adil kullanım 1 nisan dan sonra her limitsiz aboneye uygulanmaktadır
ve birçok gelişme kayıt edildi olmuyor diyen arkadaşlar var herkeste olmuyor bu ayarlarMTU ve MSS
ayarı
benim modemde mtu ayarı yoktu ama huawei hg521 buna hg521v1 güncelemesi yükledim açılmadı firefox 3.0 MTU bölümü açıldı
http://192.168.1.1/html/index.asp
girdim ve wan bölüme tıkladığımda en sonda mtu ayarı vardı 499 yaptığımda hızım 5 mbit kadar çıkıyor ama google ve googleye bağlı sitelere girmiyor?
torent ve indirmede hızım yükleliyor birşey indireceksiniz mtu ayarları değiştirin hızlı indirin
Dipnot: hattınızın nekadar destekledine bakın brnimki 14 mbittir onun için ayarlar değişebilir deneyin
şimdi şöyle sölüyüm araştırdım telekom çalışanlarından aldığım bilgi şimdi sizin ıp mac numaralarınız kayıtlı tabikide ttnet numaranızda şimdi olay nasıl oluyor ttnetin elindeki program paket sayacı programı tek seferde indiriceniz veriyi görüyor
parça parça veriyi algılamıyor burda sapıtıyor akk yazılımı
torente hız ayarı mükenmenmel işliyor ama ıdm ve diğer indirme programları en fazla hatta göre 1-8 saat arası ıdare ediyor eğer ttnet in yazılımına yakalanırsan hattın eski hızına düşüyor
mtu Bir paketin taşıyabileceği en büyük birim değeridir.
örneğin: mtu =1492
Paket boyutu, MTU (Maximum Transmission Unit) ağ üzerindeki transfer edilebilir verilerin büyüklük oranıdır.
Ethernet için MTU 1500, PPPoE için 1492, dial-up bağlantılar için 576 kullanılmalıdır.
Mtu değerlerinizi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fakat bağlı olduğunuz isp nin bu sizin vereceğiniz mtu değeri ile eşleşmesi gerekmektedir.