Adım adım Pardus 2008 kurulumu

CHIP Online
18-07-2008, 04:37   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux kurmak zor mu geliyor? Hata yapmaktan mı korkuyorsunuz? Öyleyse gelin bu işi birlikte yapalım.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Adim ... -kurulumu_7836.html

Resimlerle: Adım adım Pardus 2008 kurulumu

Geçtiğimiz ayın son günlerinde yayınlanan Pardus 2008, özellikle Türk Linux kullanıcıları için çok şey ifade ediyor. Ulusal işletim sistemimiz Pardus'un yeni sürümü, belki de bugüne kadar hiçbir Linux kullanıcısının sahip olamadığı kadar büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor.

Ancak kullanıcıların Linux'a geçmek konusundaki tereddütlerinin de daha kurulum aşamasında başladığını kabul etmek gerekli. Her ne kadar güncel Linux sürümleri kurulumu oldukça kolay hale getirmiş olsa da, yıllarca Windows kurmakla uğraşmış bilgisayar kullanıcıları için her şey o kadar da kolay olmayabiliyor.

Öyleyse gelini ulusal işletim sistemimizi adım adım birlikte kuralım... Ama öncelikle işe, buradan Pardus 2008'i indirmekle başlamalısınız.

Tüm konu: Adım adım Pardus 2008 kurulumu

Resimlerle: Adım adım Pardus 2008 kurulumu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Pardus 2008'i kurup denediniz mi?

bademgoz
18-07-2008, 11:34   |  #2  
bademgoz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
352 mesaj

denedim güzel olmuş her müdahelede root şifresini sorması sıkıcı ama güvenli olmuş daha deniyoruz bakacaz yalnız bilgisayarıma kuramadım virtualbox dan deniyorum bunuda belirteyim

Son Düzenleme: bademgoz ~ 18 Temmuz 2008 11:35
minnoş_97
18-07-2008, 11:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,115 mesaj

Çok yakında denemeyi düşünüyorum.Şu RAM miktarımı 2 ye çıkarttıktan sonra pardus 2008'i kuracağım.Ama resimlerden gördüğüm kadarıyla daha stabil ve kullanımı kolay olmuş.

Son Düzenleme: minnoş_97 ~ 18 Temmuz 2008 11:39
mustifanci50
18-07-2008, 12:27   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

kurdum biraz uzun sürüyo kurulumu ama benim makinanın tüm driverlarını tanıdı hatta usb modemi biletanıdı değişik güzel bişi. Beğenmediğim özellikleri, hakkında detaylı anlatımları çok yok ve bazı programları istenildiği gibi çalışmıyor mesala internet tarayaıcıları mozilla ile konquror xp deki mozillaya yada explorar rahatlığı yaşatmıyor ikinci kendi özel torrent programını kullanamadım ama torrentcılar utorrentı indirip wine deneyebilirler çalışıyor eğer xp lisans konusunda sıkıştırsın bir dakkika drumam hemen pardusa geçerim bide resmi kurumlara pardus zorunlu hale getirilmeli böylece hem belgelerimiz güvenli olur hem pardus gelişir hemde milyonlarca dolarımızı microsofta kaptırmayız..

Son Düzenleme: mustifanci50 ~ 18 Temmuz 2008 12:29