Admin olmak

massas
14-09-2009, 20:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
681 mesaj

chıp online forumda nasıl admin olunur.
adminlere soruyorum admin olmak nasıl bir duygu ?

Son Düzenleme: massas ~ 14 Eylül 2009 20:08
bolbol
14-09-2009, 20:11   |  #2  
Üye
52 mesaj

bir gün admin olursa söylerim

Mustafa Akın
14-09-2009, 20:30   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

O yüzden sen admin değilsin işte admin olunca Bruce Almighty gibi mi olacaksınız sanıyorsunuz, ki chip forumunun adminleri chipte çalışanlardır, ya da chip le ilişkisi olan şirketlerde

StyleALP
14-09-2009, 20:32   |  #4  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Olman oldukça zor ve zahmetli bir iş. Tabiki de böyle kaliteli bir marka altında Yönetici olmak çok güzel bir duygudur.

eolos
14-09-2009, 21:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ben kendi blogumun adminiyim. güzel bi duygu üyelerinin yapamadığını sen yapıyosun güzel bir sey bu ama sorumlulukları var hersey düzgün calısmalı. insanlar senden yardım isteyince yardım etmelisin yazdıklarına dikkat etmelisin, insanları rencide etmemelisin, sürekli güncel olmalısın, forumu olan sitelerde seviyeye dikkat etmelisin
bana kalsa burda forumda yazan lan lı lunlu konusan adamları direk banlarım. cünkü bazı insanla burda mahalle agızıyla konusyor tanımadığı insanlara karşı...
adminlik boyle birsey işte zor bişe ben açıkcası chip gibi bir sitede admin olmak istemem çok zor bi iş ve sorumluluğu çok büyük

International Affairs
14-09-2009, 21:13   |  #6  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Admin olmak bu kadar umursamak neden acaba, neden bu konuyu açtınız ki Sadece chip editörleri olabiliyor admin.

Mustafa Akın
14-09-2009, 22:51   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Alıntı: Serafin  
Bir iki üyeyi banlamak istediğim için admin olamıyorum demek Ağzı kulaklarına varıyor

Yeri geldiğinde Selçuk İslamoğlu'da banlamıyor mu bir iki üye?

Banlamak için admin olmak istiyorsun sorun o, bir iki üye banlamak istemek garip birşey. Zaten uygunsuz şeyler yapıyorlarsa Selçuk İslamoğlu ban'lardı çoktan

TuncaBozkurt
14-09-2009, 23:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
Banlamak için admin olmak istiyorsun sorun o, bir iki üye banlamak istemek garip birşey. Zaten uygunsuz şeyler yapıyorlarsa Selçuk İslamoğlu ban'lardı ç
Ayrıca da özel mesaj var, mail var Selçuk İslamoğlu'na ulaşmak için, ilgili üyenin mesajları için Uyar butonuna basılıp şikayet edilebilir. Yani seçenek çok. Bu arada buyrun gelin CeBIT'e Compex'e falan. Selçuk İslamoğlu'na emin olun rastlarsınız. Hem buluşmalarda daha çok insan olmuş olur. Bir taşla iki kuş.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 14 Eylül 2009 23:21
Mustafa Akın
15-09-2009, 04:35   |  #9  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Diyorum ki, sen benim nasıl mesaj yazdığıma karışamazsın ben ahlak dışı, illegal vs. şeyler yazmadıkça, oo Mustafa Akın, sana uyun oldum, boş konuşuyorsun diyip adam ban'lanmaz, eminim ki kafandaki banlanacak 2-3 kişiyi buna göre belirledin. Demek istediğim eğer gerçekten banlanacak olsalardı ban'lanırdı zaten, e o zaman sen ya konuşmasını istemediğin için banlıcam diyorsun ya da kıl kaptım var mı admin ben değil miyim (olduğunu varsayarsak) istediğimi yaparım gibi. O diğer forumlarda olur, admin olunca kendini firavun zannedenlerin orada olur. Yanlış anlama sana bir kastım yok, sadece diğer forumlardaki adminleri gördüm, kendilerini gerçekten firavun zannedip, "ulan benim host'um değilmi, severim de döverim de banlarım da, mesajlarını silerim de değiştiririm de" havasında oluyorlar.

CapanQGLU
15-09-2009, 11:59   |  #10  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Admin olmak bir geminin kaptanı,Bir otobüsün şöförü bir trenin makinisti olmak gibidir.
Bütün Kontroller senin ellerinde sen nasıl sürersen öyle gider..
Ve Tabiki yolcular onlarca,binlerce yolcun olur bu yolda..
Onları memun etmek veya etmemek sen ve kadronun başarılı çalışmalarında saklıdır.
Kısa ve öz böyle birşeydir Admin olmak.

theironman
15-09-2009, 12:50   |  #11  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Alıntı: massas  
chıp online forumda nasıl admin olunur.
adminlere soruyorum admin olmak nasıl bir duygu ?

CHIP Online forumunda mucize olmazsa dışarıdan herhangi bir üyenin admin olması söz konusu değil; zira CHIP Online'ın tek admini vardır o da herkesin malumu: Selçuk İslamoğlu... Selçuk'un görevlendirdiği moderatörler ise sadece forumlardaki konuları denetler, gerektiğinde konuları kilitler, siler veya düzenlemeye gider. Moderatörlük için hiçkimse herhangi bir ücret almaz; tamamen gönül işidir. Yani dışarıdan bir kullanıcı, en fazla moderatör olabilir ki, şu an için forumun yeni bir moderatöre ihtiyacı olup olmadığı Selçuk'un taktirindedir.

Moderatörlük güzeldir... Forumlarda yüzlerce kullanıcının ne yaptığını denetler, zabıta gibi oradan oraya dolanırsın. Ama zor iştir de... Forumlarda çok fazla zaman harcamak, forum kültürüne ve kurallara tam hakimiyet moderatörlükte esastır.

İşte durum bu...