administrator hesabı silme

HPQ-User
02-04-2008, 18:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yardımmmm sormuş:
Avastla virüs tramasından sonra bulduklarını sildim.Bilgisayar afalladı.Format atmayı bilmiyordum.Windows üzerine windows kurdum.Şimdi eski oturumumla beraber 2 tane oturum oldu.
Bilgisayarı açtığım vakit yeni kurduğum windowsun oturumu(administrator) direk açılıyor.Başlarken açmak için 1 oturum seçiniz demiyor.Bilgisayar yönetiminden administrator hesabını engelleyip bilgisayarı açtığım vakit bilgisayar donup kalıyor.Çünkü bu hesap direk acılıyor ve engelleyince böyle bi sorun çıkıyor.Reset'e uzun bastığımda doğru acılıyor.Engelleme yapmazsam böyle sorun olmuyor ama yeni hesabı kapatım digerine gecmem gerek.
İstediğim sadece önceki oturumumla bilgisayar açılsın ve administrator hesabı olmasın.
Teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
window xp professional
intel pentium4 1.6ghz
maxtor sürücüsü
nvidia ekran kartı
fiziksel bellek 256 mb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

rhymer
16-04-2008, 14:32   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj

yahu cevap yazan yok mu?Gözünü devirmiş

mirach
21-04-2008, 15:32   |  #3  
Taze Üye
19 mesaj

bi kere senin sistem üstüne sistem kurmuş kötü olmuş...bu bilgisayarın yerini yani C: nin boş alanını azaltır.Administrator hesabına gelince denetim masası kullanıcı hesaplarından silebilirsin ;)

z_oneal
21-04-2008, 16:23   |  #4  
z_oneal avatarı
Yıllanmış Üye
712 mesaj

İki işletim sistemi kurmuşsun yani ilk açılışta siyah ekran çıkıyo ikiside XP...[home,professional] gibi seçip giriyorsun değil mi? Öyleyse sistemin özellikleri de kötü çift çekirdek bile zorlanıyor iki işletim sisteminde. Sen en iyi format attır bir bilgisayarcıya sistemin özellikleride düşük tavsiyem budur. Administratör hesabına gelince arkadaşın dediği gibi denetim masasından kullanıcı hesaplarından silebilirsin...

rhymer
21-04-2008, 16:34   |  #5  
Üye
58 mesaj

Denetim masasından silinemiyor.Bilgisayar açıldığında kullanıcı seçin gibi bir seçenek çıkmıyor.Windows üzerine kurduğum yazılım da windows pro.Önceki de pro idi.Sanırım bilgisayarcıya götürmek gerek.O da bir kac ay sonraÜzgün

mirach
26-04-2008, 14:25   |  #6  
Taze Üye
19 mesaj

Denetim masasından da silinmiyorsa bilgisayarında birşey war

rhymer
28-04-2008, 01:29   |  #7  
Üye
58 mesaj

Kesinlikle tek çözüm formatBeğendim

skrespin
28-04-2008, 02:31   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
261 mesaj

biglisayarim sag tus yönet de
acilan pencerede sol taraftaki menude Local Users/Local Kullanicilar diye bir bölüm var ona tikla bak bakalim sag tarafta kac tane kullanici var.

Gerci problem burda 2 tane ayni isletim sisteminin olmasi ama oda nasil oldu anlamis degilim. Pek mümkün gelmedi bana ayni isletim sisteminin 2 adet olmasi.

senin yaptigin format yerine windows u tekrar kurmak . ama oda 2 tane kullanici yapmaz.
her neyse sen oradan bir administratoru disable et.
ama sakin ve sakin sileyim deme. ilerde lazim olur acarsin tekrar.

Zaman buluncada yedeklerini al ve Düzgün bir format at makinene!
Kolay gelsin

Tribal
01-09-2008, 17:04   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar fazla formatın da PC ye zarar verdiğini unutmayalım

Çözüm : çalıştır'a
rundll32 netplwiz.dll,ClearAutoLogon
yaz.

Bu kadar

ComputerWolf7
13-09-2009, 13:38   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

Baska bir kullanıcı açtığınız haldehala o kullanıcıyı görmeksizin windowsunuz Administrator hesabından açılıyorsa Başlat – Çalıştır -
Control userpasswords2
yazıp karsımızagelen pencereden Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmakiçin bir Ad ve Parola girmelidir yazısında ticki işaretleyip Tamamdemelidir. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatınız. Tanımlamış olduğunuzKullanıcı hesapları açılış ekranında karşınıza çıkacaktır.

saygılar

Son Düzenleme: ComputerWolf7 ~ 13 Eylül 2009 13:39
teknohat
13-09-2009, 21:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Anladığım kadarıyla sen önceki windows un açılmasını istiyorsun.Şunu dene:
Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş. Başlangıç ve kurtarma bölümündeki ayarlar butonuna bas. Çıkan penceredeki listeden varsayılan işletim sistemini önceki windows yap.

Ya da sonradan kurduğun xp yi silebilirsin: http://www.frmtr.com/windows-isl ... n-birini-silme.html