Adobe Acrobat Reader Sorunsalı

Kal-El
21-10-2007, 16:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

PDF formatlı dosyaları açmak için Adobe Acrobat Reader'ı kullanıyoruz. Bu programın en son sürümü hangisidir acaba? Ayrıca pdf dosyalarını açarken gereksiz bir kasılma, bekleme oluyor ister bilgisayarımdan açalım istersek de Firefox'ta v.s. Sanırım Adobe Acrobat Reader'ın açılırken yüklediği özellikler yüzünden. Bunları minumuma-sadece en gerekli olanlara- indirebilmenin bir yolu var mı?

Ek olarak, pdf dosyalarını sorunsuz açabileceğimiz alternatif bir program mevcut mu?

Kal-El

Kal-El
21-10-2007, 21:28   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Yardımlarınız beklenmektedir hala :D

Kal-El
26-10-2007, 22:29   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Evet?Emin değil

Der Rote BaroN
27-10-2007, 23:38   |  #4  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj

Acrobat Reader yerine daha az yer tutan ve makinayı kasmayan foxit reader programını kullanabilirsiniz.

Kal-El
10-11-2007, 00:29   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Foxit Reader Firefox ile bütünleşmiyor. Bunun bir ayarı yok mu? Sırf bu yüzden tekrar Adobe'ye dönmek de istemiyorum.

Kal-El
19-01-2008, 12:55   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Son zamanlarda Foxit Reader PDF'leri açmamaya başladı. Hata verip kapanıyor. Sinir olmaya başladım.

Her ne kadar hantal olsa da Adobe'ye geri dönmeyi düşünüyorum. Bir yerlerde okumuştum, Adobe'nin PDF'leri açarken sadece gerekli olan minumum özellikleri açıp geri kalanlarını kapatmasını sağlayan ayarlar mevcutmuş. Şimdi bulamıyorum o yazıyı. Yardımcı olabilecek?

Papatyasever
19-01-2008, 13:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

O bahsettiğin ayarlar programı daha fonksiyenel hale getirmek için programa üretici firma tarafından katılan enlentilerle ilgili. Ancak çoğu normal bir işlemde kullanılmayan bu eklentiler dediğin gibi acrobat'ı yavaşlatıyor. Hele yüksek boyutlu bir dosya açacaksan tamam artık bekle dur... Ben foxit kullanıyorum ve tavsiye ederim ama illa acrobat diyorsan sana iki çözüm önerebilirim. Birincisi bir program. Kendini acrobat'a yamayarak açılışta gereksiz uygulamaların by-pass edilmesini sağlıyarak açılışı hızlandırıyor(muş). Denemedim o yüzden bu programa kefil değilim. link aşağıda... İkinci olarak ise acrobat'ın yükelendiği dizinde "plug in" yada "plugins" buna benzer eklentileri barındıran bir dizin olmalı. O dizindeki EScript.api, EWH32.api, IA32.api, Search5.api, Search.api hariç herşeyi yedekle ve sonra sil. Bakalım hızlanacak mı?? Sorun çıkarsa yedekleri yerine koyarsın.

Kal-El
19-01-2008, 23:52   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Programı denedim. Sanırım işe yarıyor. Eskisi gibi yavaş açılmıyor. Tavsiye ederim.

Foxit Reader, dediğim gibi son zamanlarda hata verip kapanmaya başlamıştı. Bir de benim için çok önemli olan Firefox'a entegre olamıyordu. Adobe'nin hantal programlarına bayıldığımdan değil, ama işte Firefox'la uyumlu olması yüzünden tekrar döndüm. Hantallığını da halletmiş olduk, bir nevi.

Teşekkürler. ;)

Papatyasever
20-01-2008, 00:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

BeğendimBeğendim