Adobe, Apple'la baş edemeyince pes etti!

CHIP Online
23-04-2010, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ve sonunda beklenen oldu; Adobe, artık iPhone için uğraşmayacağını bu ağır sözlerle resmen duyurdu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/adob ... pes-etti_19646.html

Resimlerle: En iyi 71 Flash oyun bir arada...

Yeni iPhone telefonunuzda, en sevdiğiniz Flash tabanlı oyunu oynayabilmek istiyorsanız bu sevdanızdan tamamen vazgeçebilirsiniz. Adobe bunun için çok uğraştı, hatta CS5'te konuya farklı bir açıdan yaklaşarak özel bir derleyici bile hazırlamıştı ama her seferinde Apple'ın kapıyı yüzüne kapatmasından çok sıkıldı ve artık bu konuda daha fazla uğraşmayacağını resmi olarak açıkladı.

Açıklamayı Adobe'den Mike Chambers yaptı. Artık bu konuda daha fazla mesai harcayamayacaklarını açıklayan Chambers, iPhone yerine geliştiricileri Android cep telefonlarına yönlendirdi.

Tüm konu: Adobe, Apple'la baş edemeyince pes etti!

İzleyin: Yeni iPhone: Galiba bu sefer gerçek!

Resimlerle: En iyi 71 Flash oyun bir arada...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple bu konuda neden bu kadar katı davranıyor?

H@ckerCesur
23-04-2010, 16:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

"Tek" el olmaya çalışıyor ama işi çok zor. Hatta imkansız. Herkes apple ürünleri alacak kadar zengin değil.

toddler
23-04-2010, 20:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Buraya yazmadan önce yorumlar kısmını okudum. Yorumlar ilginç. Kimisi Micro$oft fanatikliğiyle yazmış, kimi Nokia, kimisi de Apple düşmanlığıyla.

Stev Jobs zeki adamdır ve mutlaka bir planı vardır. Apple bunca yıldır dimdik ayaktaysa ve İpod, İphone gibi ürünleiryle satış rekorları kırıyorsa adamın zekasını tartışmak gereksiz.

İphone oyunları ucuzken ve Psp ile karşılaştırılıyorken kimse flash oyun oynamak için İphone almayacaktır sanırım. Tek görünen sorun flash videolar olabilir. Html5 yaygınlaştıkça bu da sorun olmayacaktır. Hatta ilk aşamada İphone için video siteleri bile ortaya çıkabilir. Bu sayede Html5 daha kısa sürede yaygınlaşacaktır.

Yorumlar arasında İphone'un tekelleştiğide yazılmış. Çokda kızmıyorum bu konuda Steve Jobs'a. Bir düşünün Play Station yada Xbox gibi konsollardaki özellikleri istediğiniz gibi kullanmanıza bile izin verilmiyor. Teknik özellikleriyle birer multimedya canavarı olmalarına rağmen üreticilerin kısıtlamalarına uymak zorundasınız. Aksi halde online oyun portallarından banlanıyorsunuz vs.

Neyse fazla uzatmayayım. Windows Mobile HTC cihaza sahip biri olarak Adobe'un mobile flash desteğini oldukça yetersiz buluyorum. İphone'dan flash desteğini çekmiş olması eksiklik sayılmaz bence. Olsa olsa html5'in önünü açacak bir karardır.

yes23
23-04-2010, 20:49   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Eh, olacağı buydu. Flash istenmediği yerde durmadı. Bu kadar doğal bir şey olamaz. Bence Apple bunu niye yapıyor, arkasına bakmak gereksiz. Bize ne? Demek ki yapmak istemiyor. Zaten HTML5 gittikçe yaygınlaşırken İphone'un, İpad'ın vb. ürünlerin Flash'a ihtiyacı yok. Adobe çalışanları bence de bunun için mesai harcamasınlar...