Adobe Güvenlik Açıklarından Başı Dert'te...

Turkish Developer
15-02-2010, 18:41   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Adobe nin bazı sürümlerindeki açıklar , Adobe ye yama zorunluluğu ve fazla mesai durumu meydana getiriyor son zamanlarda. 

Reader 9.3, / 8.2   Acrobat 9.3, / Acrobat 8.2 sürümlerinde olan kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiği konusunda Ocak ayından beri uyarıyorlar,ve bu sürümlerde bulunup güncelleme gerçekleştirmeyenlerin tehdit içinde olabilecekleri hatırlatılıyor.

Olası kötü niyetli saldırı fonksiyonlarını kullandırmaya sebebiyat verecek güvenlik açıkları için, bir güncelleme (yama paketi) daha çok yakın bir tarihte  gerçekleştirilecek.

Adobe kullanıcıları muhakkak yazılımlarını son sürümlere yükseltip güncellemlerin gerçekleştirilmesi konusunda kararlı davranıyor.

CHİP ONLİNE

hcilek
17-02-2010, 13:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

Bitdefender' in Ocak ayındaki raporunda, Adobe Reader daki "Doc.media.newPlayer()" javascript metodundaki bellek bozulmasına neden olan bir güvenlik açığının sömürüldüğü yazıyordu. Ben tedbir olarak önce Adobe Reader daki javascript i kapattım daha sonra da foxit reader yükleyip Adobe u kaldırdım :D  çünkü internetten çok fazla pdf indiriyorum, Bitdefender' in erken uyarısıyla önlemimi aldım.

Recep Baltaş
24-02-2010, 00:44   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Hala Adobe 5.0 kullananlar var...

hcilek
24-02-2010, 18:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
134 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Evet hala internet explorer 6 kullandıkları gibi :D :D Adobe 5 kullanıcıları da mevcut muş demekki :D