adobe mi yoksa corel mi????

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
MerovingiaN
15-03-2004, 10:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
286 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

ya arkadaslar bu adobe photoshop ile corel draw arasinda kaldim.ben kendi web grafiklerimi yapmak istiyorum.bunun icin photoshop kullanmaya kalktim baktimki isin icinden cikamiyorum.daha sonra corel draw i denedim.corel daha anlasilir gibi ama photoshop la sanki daha iyi grafikler elde ediliyo gibime geliyor.
sizce kaliteli ve ozgun grafikler icin hangisini kullanayimmm..
selamlar
(OnlyHuman)


hasanyasin
15-03-2004, 13:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Corel de güzel, Adobe da; fakat bu iki firmanın bir sürü ürünü var. Karşılaştırdığınız araçlar arasında, eşamaçlılık olmasına dikkat edin. Bir bitmap eşleme programıyla, bir vektörel programı kıyaslamayın...

Genel olarak Adobe'un programları biraz daha yabancı gibi görünüyor ilk başta. Corel çok daha tanıdık bir arayüz çizgisi yakalamış; fakat bu Adobe'un bu konuda başarısız olduğunun ifadesi değil. Arayüz konusunda çok daha tutarlı olduğunu iddia edebiliriz. Adobe cidden "kendi"si olabilmeyi başaran ürünlere sahip. Corel'i de çok severim aslında; lakin bir kötü sorun, kendi içine kapanık bir dünya olması.

Profesyonellerin tercihleri de değişir. Bu kişisel bir tercih ve Corel kullanan birçok profesyonel de var. Ben Adobe'u tercih ediyorum. İlk öğrenmeye başladığımda Adobe'u hiç ama hiç sevmemiştim. Şimdi bayılıyor ve şunu söylüyorum: İnsan bilmediğinin düşmanıdır. İki firmanın ürünlerine de bakın, hangisini tercih edeceğinize siz karar verin... Bu kişisel bir tercih.

Agony
26-03-2004, 15:20   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Ben CorelDraw Photopaint'i kullanıyorum. seninde dediğin gibi daha anlaşılır.ben sana bunu tavsiye ederim. aslında Photoshop ve Photopaint aynı kalitedeler tek fark photoshopta plug in desteğinin geniş olması buna bağlı olarakta zaten grafik tasarımları daha göze çarpıcı oluyor.

ben şimdiye kadar yaptığım web sayfalarını Photopaint'le yaptım ve bunu tavsiye ediyorum.

BwT
26-03-2004, 17:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
720 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki programıda fazla kullanmadım ama Adobe'u tavsiye ederim.En azından internette kaynak bulmakta zor olmuyor.kolay gelsin..

hasanyasin
26-03-2004, 19:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu tür konularda açıkça yorum yapmaktan hep çekinmişimdir; ama şunu ifade etmeden de edemeyeceğim: Ben küçüklükten beri [cidden, şaka yapmıyorum] Corel'e karşı bir hayranlık besliyordum. Adobe'u ise ilk gördüğümde hiç sevmedim. Sonradan, vakt-i zamanında Adobe yazılımlarıyla tanışmak durumunda kalınca, gerçekten ne kadar iyi olduklarını gördüm. Şimdi bir Adobe severim desem yalan olmaz. Nefret ettiğim ve önyargıyla yaklaştığım halde, Adobe'u sevdim. [Önyargı derken, mizacım gereği önyargılara çok da fazla takılmam.] Corel'de de tam tersi oldu. Sevimli arayüzü ve sağladığı tanıdık ortamı her ne kadar çok sevdiysem de; nedense Adobe'la tanıştıktan sonra Corel'den birden bire soğuyuverdim... Bilemiyorum; siz de bir deneyin ikisini de...

cooliologyer
31-03-2004, 14:25   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

corel draw ı adobe un bir ürünü olan illustrator ile kıyaslayabilirsin ama photoshop ile kıyaslamak bence pek mantıklı değil. farklı amaçlar için kullanılan programlar. photoshop ta yaptığın bir çok şeyi corel draw da yapamazsın ve corel draw da yaptığım çok şeyi de photoshop da yapamazsın.
yani ne yapmak istediğine bağlı olarak ikisinden birini kullanırsın.

Son Düzenleme: cooliologyer ~ 31 Mart 2004 14:26
Sehnsucht
03-05-2004, 12:10   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

bence basit ama isinize yarayacak seyler yapmak istiosanız corel kullanın ( photopaint vs.. ) profesyonelce ve ust seviye bir seyler cıkarmak istiosanız photoshop rullaz !! :^)