cs5 te kırma kare şeklinde kırpılacak alanı istediğim gibi ayarlamam lazım yani söyle anlatayım
varsayınki bi fotoğraf var elimde ve ben kendi kafamı fotodan alma istiyorum bunu kırpma ile yada başka şekilde yapmam mümkünmü?(mümkündürde nasıl yaparız? :D)
adobe photoshop cs5 kırpma
http://www.tamindir.com/program/17931/PhotoScape.htm
indir burdan yap kullanıslı :)
nasıl beceremedın fotoyu ekrana koy alt kısımda kı menulerde kırp dio snra resmın ustune gel kırpmak ıstedgın bolgeyi sec sag en alt tarafta farklı kaydetten kaydet bu kadr basit :)
cs5 te kırpma ile veya seçim araçlarıyla bu dediğin yapılabilir.
1 - kırpma aracı ile istediğin bölgeyi seç sağ tıkla kırp (ingilizce crop)
2 - lasso tool veya magnetic lasso tool ile istediğin bölgeyi seçebilirsin
kardeş sol taraftaki panelde üstten üçüncü araca sağ tıkla magnetic lassoyu seç. magnetic lasso renge göre seçim yapar. istersen normal lassoyu seçip kendinde seçebilirsin.
kardeş o zaman sen lasso yu seç. onunla istediğin yeri seçebilirsin. seçimi tamamladıktan sonra sağ tıkla layer via cut veya layer via copy diyerek seçimi başka katmana aktar. böylece o istediğin alan başka bi katmana geçmiş olur.
veya kırpma yaparken o kare alanın köşelerine gelince ok yuvarlaklaşır. o şekilde de kırpma yapılacak alanı çevirebilirsin.. umarım faydalı olmuştur..
sen photospace geçsene ..onu da kurcala biraz
kırpma yaparken o kare alanın köşelerine gelince ok yuvarlaklaşır. o şekilde de kırpma yapılacak alanı çevirebilirsin
ben buldum yöntemi :D 2 fotoğraf açıosun photo shopda biri kesilecek olan dieride ekleme yapılacak olan kesilecek olanda kesmek istediğin yeri seciosun sonra ctrl+c dier fotoya gecip ctrl+v yapıosun sonra istediğin gibi yerini deiştiriosun :D
mehmet yılmaz photo scape yi de kurcaladım ama yok öle bişi çok aradım ama çözüm yine photoshopta :D
Sorunun cevabı Chip dergisinin bu ay verdiği kitapçıkta var :) İlk önce Quick Selection Tool ile resimden çıkarmak istediğin objeyi seç.Daha sonra Edit->Fill->Use:Content-Aware seçeneği seç ve OK'ye tıkla.Eğer çıkardığın objenin çevresinde izler kalmışsa onları da Healing Brush Tool ile temizleyebilisin.
Hımm anladım o da sanırım PC.Net dergisinin verdiği kitapçıkta vardı.Ayrıca Chip dergisinin bu ay deneme sürümünü verdiği Bling! It yazılımını kullanabilirsin.