Adobe Premiere Pro CS3 proje birlestirme sorunu

madenci73
08-09-2008, 22:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhaba arkadaslar ben Adobe Premiere Pro CS3 hazirladigim yaklasik 50 dakikalik bir kurgu hazirladim. Ama bilgisayarim (laptop) zorlanmasin diye bu hazirladigim filmi 3 proje halinde calistim ve bitirdim. simdi bu projeleri tek tek mpeg yapmadan hepsini yeni bir projeye cagirabilirmiyim? Cünkü ayri ayri mpeg dönüstürmek cok zaman aliyor. Bu üc projeyi bir araya nasil getirebilirim? selamlar..

badwizard
15-09-2008, 04:21   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

3 projeyi birleştirdiğin zaman render süresinin kısalacağı kanısına nerden vardın? eğer toplamda 3 saatlik kurgu yaptıysan ve realtime render yapabilecek bir makinan varsa render süren 3 saattir, bu 3 projeyi ayrı ayrı renderlamanda 3 saattir demekki neymiş? bi farkı yokmuş. sorunun cevabı evet projelerini birleştirebilirsin, önce yeni bir proje yap bin penceresine yaptığın projeleri normal dosyaları import ettiğin gibi import et şimdi ana sequence haricinde 3 tane daha sequence sahibi oldun, sonra bu projeleri normal dosyalarını timelinea eklediğin gibi ekle timelinea eklediğin projeler tek bir video ve sesmiş gibi görünecektir eğer onları düzenlemen gerekirse bin penceresinden düzenlemek istediğin projeye çift tıkla ayrı bir tabda projen açılacaktır projede değişiklik sonucu süre değişirse seğiştirdiğin sequenceı ana timelinea tekrar eklemeyi unutma.