Adobe: Yeni Flash sürümü TV'lere göz koydu

CHIP Online
21-04-2009, 18:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Adobe PC'lerle yetinmek istemiyor: Bilgisayarlardan sonra sırada Flash'ı TV'lere sokmak var...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Adob ... oz-koydu_12268.html

Adobe firması Las Vegas'ta Flash internet teknolojisinin yeni bir sürümünü tanıttı. "Adobe Platform for Digital Home" ismindeki teknoloji yüksek çözünürlükteki çevrimiçi içerikleri ev elektroniği cihazlarına aktaracak.

Adobe'un açıklamasına bakılırsa önümüzdeki birkaç ay içinde yeni Flash platformunu desteleyen ilk TV'ler ve Blu-ray çalarlar piyasaya sürülmüş olacak. Bu cihazlar genişbant internet bağlantısı üzerinden sadece ufak YouTube kliplerini değil, tam uzunluktaki filmleri de aktarabilecek. Mevcut video-on-demand (isteğe bağlı video akışı) fırsatlarından farklı olarak çevrimiçi videoların tümü servis sağlayıcıdan bağımsız olarak kullanıma sunulacak. Buna ek olarak diğer tüm Flash tabanlı web hizmetleri de kullanılabilecek.

Adobe, Ev-Sineması-Flash ikilisinin internet bilgisayarlarının yüzde 98'inde yüklü olan PC yazılımıyla aynı yaygınlığa ulaşması için çabalıyor. Adobe sözcüsü Alexander Hopstein uzun vadede Flash yazılımını ekranı olan tüm elektronik cihazlara getirmek istediklerini açıkladı.


Tüm konu: Adobe: Yeni Flash sürümü TV'lere göz koydu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Adobe PC'de yakaladığı başarıyı ev elektroniğinde de elde edebilir mi?