ADSL Bağlantı Kesiliyo

ahmet_16f84
03-07-2006, 01:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

ZYXEL 600 series modemim var ve bu aralar adsl bağlantısı sık sık kopuyo windows u yeniden kurdum gerekli kontrolleri yaptım fakat yine aynı yardım lüttfen

make-believe
03-07-2006, 08:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
ahmet_16f84
ZYXEL 600 series modemim var ve bu aralar adsl bağlantısı sık sık kopuyo windows u yeniden kurdum gerekli kontrolleri yaptım fakat yine aynı yardım lü
Zyxel en kaliteli modemlerlerden bir tanesi. Ben de aynısını kullanıyorum. Bu forumda, ferrarili adam da bu markayı satın aldı, o da çok memnun. Senin ADSL'nin sık sık kopuyor olması, telefon hattından kaynaklanıyor olabilir. Telekom'a olan mesafen uzak olabilir, telefon hatlarındaki kablolar çok eski olabilir vs. Bence telekom yetkilisine hatlarınızı bi kontrol ettir. Tabi başından beri mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu onu bilmiyorum tabi.

tonic
03-07-2006, 21:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

evet daha açık anlatsan daha iyi yardımcı olunur. telekomu arayıp arıza bildir. adsli bağlattıktan sonra 3 kere ücretsiz hizmet alma hakkın var. yani 3 kere arızayı onarmaya bedava geliyorlar.

Der Metzgermeister
03-07-2006, 23:29   |  #4  
Üye
74 mesaj

valla aynı şey bende de başladı aynı ev aynı hat aynı modem aynı bağlantı ama 1 yıldır sorunsuzken şimdi sürekli kopup duruyor. modemi fişten çekip yeniden takmadan, modem ayarlarından bağlantıyı restart etmedikten ya da bilgisayarı yeniden başlatmadıktan sonra da düzelmiyor. bir yerlerde okuduğuma göre zaten zayıf olan internet altyapısında bir takım düzenlemeler yapmak ayağına sürekli downloadın önüne geçmek amacıyla 15 20 dakkada bir kasıtlı kesildilmesi durumu varmış. gerçi herkese aynı şey olmuyor ama bu ara olanlarda çoğunlukta yani yalnız ikimiz değiliz. yine de bu sadece bir varsayım, bana pek mantıklı gelmiyor ama işin kötüsü mantıklı bir açıklama da getiremiyorum.

make-believe
04-07-2006, 00:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Der Metzgermeister
valla aynı şey bende de başladı aynı ev aynı hat aynı modem aynı bağlantı ama 1 yıldır sorunsuzken şimdi sürekli kopup duruyor. modemi fişten çekip yeniden takmadan, modem ayarlarından bağlantıyı restart etmedikten ya da bilgisayarı yeniden başlatmadıktan sonra da düzelmiyor. bir yerlerde okuduğuma göre zaten zayıf olan internet altyapısında bir takım düzenlemeler yapmak ayağına sürekli downloadın önüne geçmek amacıyla 15 20 dakkada bir kasıtlı kesildilmesi durumu varmış. gerçi herkese aynı şey olmuyor ama bu ara olanlarda çoğunlukta yani yalnız ikimiz değiliz. yine de bu sadece bir varsayım, bana pek mantıklı gelmiyor ama işin kötüsü mantıklı bir açıklama da getiremiyorum.
Bu doğruy sa, Telekom için söyleyecek söz bulamıyorum...

CU_GS7
04-07-2006, 00:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
make-believe
Der Metzgermeister
Bu doğruysa, Telekom için söyleyecek söz bulamıyorum...
Var var..Çok şey bulunur söyleyecek ama foruma yazılmaz..:))

tonic
04-07-2006, 20:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj
Der Metzgermeister
tamam ttyi hiç sevmem, nefret ederim ama bunu yapacağını da sanmam daha neler.

serdarkorkut
04-07-2006, 21:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
154 mesaj

Doğrudur bence, herşey beklenir Telekomdan..

yesillili
05-07-2006, 03:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
415 mesaj

valla son bir iki haftadır bende  sıkıntıadyım...
datron modemim var. 10 aydır gıcır gıcır işliyordu..

zaten limitimin şişirildiği hissinden kurutlamıyorum...
eskisinden çok daha az download yapıyorum.. ama eskisinden çok daha fazlazorlanıyor limit...

ben bu telekom hakkında su-i zan ederim  arkadaş...