adsl bağlantı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
heycem
28-04-2005, 17:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

slm arkadaşlar.adsl bağlantı ile ilgili bir sorunum var.toplam 3 tane bağlatı kullanacak makine var.fakat bağlantıda bir süre kopukluk oluyor.tüm kablolar ethernet kartları hepsi tamam.fakat bilgisayarlar belli zaman sonra bağlantıdan düşüyor.makinelere kendim ip verdim yine aynisi oldu.modemi resetledim.kabloları söküp yeniden taktım fakat yine olmadı.virüs olabilir diye tüm makineleri yeniden kurdum fayda etmedi.telefon kablolarında bir sorun vardır diye telefoncu çağırdım kablolarda herhangi bir sorun yok.mesela msn de kamera falan kabul ederken kamera görüntüsü durdu diyo.bağlantı birden geliyor çok hızlı oluyor tekrar yeniden gidiyor.ama bu olanlar tabi 1-veya 2 dakika içinde oluyor.oyun sitelerine girerken java olan bölümü açmıyor.acaba java damı sorun olabilir dedim.değişik javaları denedim fakat yine olmuyor.modemin markası bunlar adsl ilk kurulduğu zaman olmadı.bu son 1 aydır sürekli böyle.

enesberfe
02-05-2005, 20:14   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2005

dsotum bu problemin bir çok sebeni olabilir. öncelikle problemin kaynağına inmen gerekiyor.
öncelikle bu işlemleri tek pc de denemelisin eyer ayı problemi yaşamıyorsan sırayla pc leri networke dahil etmelisin. sırasıyle deniyerek hangi işlemden sonra problem olduğunu bulmalısın. antivirüs programının firewall ından olabilir. yada kablolarındanda olabilir dicem ama olmuyada bilir dediğim gibi sırasıyla test etmelisin.

lazrailefsanesi
03-05-2005, 00:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Kazaa,özellikle emula gibi bir download programıyla indirme yapıyorsa makinların hepsi yada bir tanesi boyle bir sorunlada karsılasma ihtimali var.Boyle programlar kullanıyorsan sorunun bu program lar calısırken mi olup olmadıgına bir bak.Biz modemden iki bilgisayar baglanıyoruz ben emuledan full  bir sekilde indirmeye basladıgımda arkadas yandaki odada msn yi bile acamiyor.Sıraya koyduk o yuzden.Belki sorun bundan kaynaklanmıyor ama boyle bir ihtimalde var.