Selam,
Nadiren sorun yaşadığım adsl modemim şu günlerde internete hem geç bağlanıyor hem de her 5 dk. da bir internet bağlantım kesiliyor. Öyleki pc yi başlattığımda vista boot yapıp masaüstüne geldiği an modem internete bağlanmış oluyordu. Ama bugünlerde 2-3 dk. daha bekliyorum. Üstüne kesilmeler.
Sorun kablolardan mı diye ek bağlantı kısımlarını tekrardan koparıp temizleyip bağladım ama durumda bir değişiklik yok. Problem hala mevcut. Bu arada komşumuzun da adsl bağlantısı sürekli kopardı. Hep beni çağırırdı. Tüm bağlantı ayarları ve kabloları kontrol etmeme rağmen problemi bulamazdım. Şu sıralar onlardan ses yok. Ama ben de problem çıkmaya başladı 2-3 gündür. Acaba bu telekomdan mı kaynaklanıyor? Bazen bir süreliğine olabilen birşey mi? Çünkü izmirde abimin de bağlantısı bir ara böyle sorunlar yaşardı sonradan düzelirdi kendiliğinden.
Hat gürültü ve hat zayıflamasına ilişkin değerleri aşağıda.. Bir inceleyebilirmisiniz? Ayrıca değer tanımları hakkında biraz açıklama yapabilirmisiniz lütfen.. örneğin: fast ile interleaved modları farkı? telekomdan değiştirsek ne fark yaratır? ayrıca değerler hangi aralıklarda normaldir? Uzun yazdım, umarım sorun olmaz. Şimdiden saygılar ve teşekkürler.
Rapor
ADSL Durumu
Bağlantı Durumu Bağlantı var
Upstream Hızı (Kbps) 253
Downstream Hızı (Kbps) 1021
Upstream Sınırı -20
Downstream Sınırı 19
Trained Modulasyon ADSL_2plus
LOS Hataları 31
Downstream Hat Zayıflaması 15
Upstream Hat Zayıflaması 7
Peak Cell Rate 596 cells per sec