faturamda kotayı aştınız diye bir ibare var ve ödemem gereken tutar 2 katına ulaşmış durumda ve ben msn girmek gazete okumak oyun oynamak dışında bişey yapmıyorum nasıl oluyorda kotayı aşmış oluyorum?
adsl de kota
wifi bağlantınız varsa bir başkası sızmış olabilir,youtube tarzı video sitelerinde fazla vakit geçiriyorsanız bu durum normaldir.
1. si ttnet derki; kota aşım ücreti mevcut limitli tarifenizin hızındaki sınırsız tarifenin ücretinin %15 fazlasını geçemez, bu nedenle size 2 katından yüksek fatura gelme ihtimali yoktur..Örnek 4 gb sınırlı tarife kullanıyorsanız kota aşım ücretiniz aylık 500 gb kullansanızda 49+ 49/100*15= 56.25 ytl' geçemez.
2.si Msn de görüntülü görüşme download hızında kota tüketir.Buda 100kb/sn den dakikada 5.8 mb saatte 350 mb harcamanız demektir.Günlük ortalama bir saatlik msn de görüntülü görüşme yapıyor olsanız, interneti hiç açmadan 4 gb lık kotayı 12 günde tüketirsiniz.Bu nedenle MSN görüş sürelerinizi dikkate almanızda fayda olacaktır.
3.sü Aylık kota takibinizi adlskota linkinden takip edebilirsiniz
4.sü Eğer kablolu modem kullanıyorsanız kullanıyorsanız bir başkasının sizin hattınıza girerek sizin koyanızdan kullanabilmesi için, sizin kullanıcı adınız ve şifrenizle sisin hattınıza bağlaması gerekir.Kablosuz kullanıyor ve şifreli bağlantı kurmadıysanız bir başkasınız sizin haatınızı, kotanızı kullanması için yapması gereken tek şey bilgisayarını açmaktır zaten bilgisayarı sizin bağlantınızı bulacak ve direk bağlanacaktır.
5.si Bazı zararlı yazılımlar sisteme girerek sürekli dosya indirilmesine sebeb olurlar. Benim yukarıda yazılanlarla alakam yok diyorsanız en iyisi sisteme format atın.
NOt karanlıkta yazıyorum yazım hataları için hş görün.Üstelik bir defa yazmıştım kazara gönderemeden kazara sayfa kapandı inat değilmi bir daha yazdım.
khramn1. si ttnet derki; kota aşım ücreti mevcut limitli tarifenizin hızındaki sınırsız tarifenin ücretinin %15 fazlasını geçemez, bu nedenle size 2 katından yüksek fatura gelme ihtimali yoktur..Örnek 4 gb sınırlı tarife kullanıyorsanız kota aşım ücretiniz aylık 500 gb kullansanızda 49+ 49/100*15= 56.25 ytl' geçemez.Dostum bu madde yeni çıktı herhalde.Çünkü bana önceki aylardan 2 katından yüksek gelen faturalar vardıda
chronicZam yaptılar %15 ten % 25 e çıkardılar.khramn1. si ttnet derki; kota aşım ücreti mevcut limitli tarifenizin hızındaki sınırsız tarifenin ücretinin %15 fazlasını geçemez, bu nedenle size 2 katından yüksek fatura gelme ihtimali yoktur..Örnek 4 gb sınırlı tarife kullanıyorsanız kota aşım ücretiniz aylık 500 gb kullansanızda 49+ 49/100*15= 56.25 ytl' geçemez.Dostum bu madde yeni çıktı herhalde.Çünkü bana önceki aylardan 2 katından yüksek gelen faturalar vardı
İşte madde ;**Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 61,25 YTL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 86,25 YTL'yi geçemez.