merhabalar. ibm thinkpad 600 bir laptopum var. bir komşumla adsl yi paylaşıyoruz. 2 kişiyiz toplam. realtek çipli bir pcmcia ethernet kartım var. win98 kullanıyorum.
sorunuma gelince;
internetten büyük bir dosya indirirken(40 mb 50 mb), dowload belli bir seviyeye gelince(bu sabit değil sürekli değişiyor %1 de de oluyor %80 de de) download byte alıp vermeyi bırakıyor.. bir saat gibi bir süre sonra da zaman aşımına uğrayıp kapanıyor. özellikle rapidde daha çok oluyor bu hiç dosya indiremedim büyük. normal sitelerden karambole de olsa bazen indirebiliyorum.. windows un kendi download programını kullanıyorum. ya da adı her neyse...
ama mesela büyük bir dosyayı flash getle indirebilirsem hiç kesilmeden canavar gibi indiriyor.. başta ethernet kartım bozulmuş olabilir diye düşündüm ama o zaman flashgetle de indiremezdim. "nerden biliyorsun belki o da kesiliyor flash get resume ediyor" diyebilirsiniz ama flash get başladıktan sonra bin kere bitimine kadar izledim hiç ayrılmadan :) hiç kesilmedi.
modemin markası pikatel ve benim bilgisayarıma bağlı değil.
on kere formatladım bilgisayarı.. 100 program ile spy ve virüs taraması yaptırdım bir şey bulamadım. her şey kapatıp deniyorum, yine olmuyor. formatladıktan sonra hiç bir şey yüklemeden denedim yine olmadı. belki win98 ile alakalıdır diyip, alper coskun'un service packini yükledim yine olmadı.
yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.