Ya benim bi sorum olcak ben adsl kullanırken evde telefonu biri açtığı zaman adsl kesiliyo sizde de aynı şey oluo mu nasıl önlerim?
Adsl kesilir mi?
sıplinter ına bak o tek kabloyu 2 ye bölen kutu ..kabloda bi kısa devre varmı
evet benim de öyle oluyor. sanırım kablolamadan dolayı. telefon hatının kablolarını daha kalın bir kablo ile değişirse sanırım çözülür ama ben denemedim garantisini veremem. ayrıca maliyetli de olur. küçük yerlerde (telefon hatları eski olan ve pek değiştirilmemiş yerler) oluyor.
Telefonla Modemin farklı odalardaysa ve herbirini farklı telefon prizlerine takıyorsan böyle bir sorun yaşanır.Bunun içinde arkadaşların dediği gibi splitter (ayırıcı)kullanman ve telefonla modemi ayırıcının uygun yerlerine yerleştirmen gerekir.
Ben splitter filan kullanmıyorum,telefon ile modemıme gelen kablo telekomdan gelen kabloyla bağlı yani 3 u birden bağlı arada splitter filan yok :)
Telefon çaldığında bende kesilme filanda olmuyor :)
arkadaşım büyük ihtimal ile splitter bozul olabilir o yüzden sen hattan düşüyorsunn
yada modeminde bir ayar sorunu olabilir
ör: benim arkadaşım net te iken telefon çalınca netten düşüyordu 2 kere splitter değistirdi ama sorun modemde çıktı
Ya ben nette bööle bi yazı bulmuştum:
POTS, ADSL iletim ortamı üzerinden telefon görüşmelerinin aktarılması için kullanılır. Bir telefon görüşmesi için 4 Khz'lik bir frekans yeterli olmaktadır. ADSL veri kanalları 25 Khz'lik frekans alanından başlayıp kablolamanın elverdiği ölçülerde yüksek frekanslara çıkabilmektedir. Farklı frekans aralık ile veri kanalları arasında etkileşim olmaz.
Buna göre frekans aralığından ötürü kopma olmaması lasım ama oluo