Adsl kotamı kontrol ettiğimde ocak ayı için download 2,66GB gösteriyor. 10 günde bu kadar inderme yapmadım neden bu kadar fazla oluyor. ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum
Adsl kota sorunu
1- kablosuz modem kullanıyorsan hattına girmiş olabilirler
2- bilgisayarındaki zararlı bi yazılım olabilr
3- online izlenen videolar (youtube daki gibi ) ,dinlenen radyolar da kotayı etkiler . Kotanın dlması için indirmek şart . değildir
Arappeki ne yapmam lazıNe yaptığının farkında olman lazım öncelikle..
Bu ay süresince internetteyken neler yaptın??
Hangi sitelere girdin??Mesela youtube'da bütün gün video izlediysen şimdiye kadar bu kota normaldir..
you tube deki görüntüler ortalama dakikası 2MB civarındadır . bu değerin biraz üstünde de altında da olanlar olabilir . kabaca hesaplarsak günde 5 er dk lık 10 video izlesen 100 MB yapar .
ben zararlı yazılımlar için NOD32 ve spyware doctor kullanıyorum . NOD32 yi sürekli çalıştırıyorum , spyware doctor ı ise sistemde şürhelendiğim bişey olduğunda çalıştırıyorum . ( spyware benim mekineyi kasıyor ).
Ya arkadaşlar bir çok arkadaşımız daha önce şu uyarıyı yapmıştı ve başıma da bu olay gerçekten geldi: Bir sonraki aya gireceğiniz gece yarısı ADSL bağlantınızı kapatın çünkü TTNET'in ADSL sayacı en son kullandığınız verileri yeni aya atıyor. Ben de bunu denedim doğru. Yeni ayın ilk günü kotamı kontrol ettim : 200 MB hemen ilk güne eklenmişti. Oysa bir önceki ayın kotası hala 2600 leri gösteriyordu. Yani kota henüz dolmamıştı bile. Bu TTNET oyunlarına akıl sır ermiyor. Elimiz kolumuz bağlı. Yetkilileri de aradım, bunu kabul etmiyorlar. Oysa aynı durum daha önce de başıma geldi ve bu 200MB'lık miktarı kotamdan silmişlerdi.
çok ilginç bir bilgi,ama doğruda olabilir,benim de fazla geliyordu nedeni bu olabilir.Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,uyup dikkate alacağım.En doğrusu sayaç programı kullanmak,sürekli günlük(ne oluyor/ne bitiyor) takip etmek.
Merhaba..
Geçen ay ADSL kotamı oldukça aştığımı faturadan görünce film/dosya indirmediğim için çok şaşırdım ancak şimdi arkadaşın dediğini duyunca nedenini anladım.
You TUBE den izlediğimiz videoların kotayı etkilemesiyle olmuş...oysa orda indirme durumu yok..nasıl oluyorda kotaya dahil oluyor..bir arkladaş açıklarsa çok sevineceğim
izmirden selamlar