Bende ZYXEL PRESTİGE 630 C-1 marka usb ADSL modem var. Bunun kurulumunu bir türlü yapamadım. Hattım adsl'ye açık. ama bir türlü bağlanamıyorum. Bu arada işletim sistemim win xp. Bilgilerinizi benle paylaşırsanız sevinirim.
ADSL MODEM KURULUMUNU YAPAMADIM. YARDIM PLEASE!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Tekrar ve tekrar. saygın yardım etmeyi hepimiz istiyoruz ama birazcık daha bilgi veremezmisin. modemde ne tip çıkışlar var, bilgisayarında ethernet kartı, usb falan var mı? biraz daha açık ol ki yardım edebilelim, biraz da foruma göz at eminim işe yarar şeyler bulursun
ZyXEL’in Prestige 630-C seri modemleri ADSL ‘i daha erişilir yapar. Universal Serial Bus(USB) arayüzü ile kullanıcıların Network Interface Cards (NICs) kartını tanıtma gibi zahmete girmelerine gerek kalmadan kolayca kurulabilir. Ayrıca Prestige 630-C harici güç adaptörüne gerek duymaz. Browsing, İnteraktif oyunlar, multi media gibi uygulamalar yüksek hızlı internet erişimi sayesinde anında gerçekleşir. 8Mbps varan güçlü downstream hızı Prestige 630-C serilerini band genişliğine ihtiyaç duyan internet sörfçüleri için mükemmel yapar.
Verim artırımı için, ZyXEL ana DSLAM’ler ile maksimum uyumluluğu temin etmek için esnek chipset çözümler sağlar.
Özellikler
Yüksek Hızlı internet Erişimi
Prestige 630-C , 8Mbps downstream ( indirme) ve 1024Kbps upstream (yükleme) hızlarını destekler.
Kolay Kurulum
Prestige 630-C yazılım kurulum işlemleri oldukça kolaydır. Otomatik setup sihirbazı sadece bir kaç adımda bütün işlemleri tamamlar. Denemedin mi? Yoksa sonuç mu alamadın?
Kolay yerleşim
Güçlendirilmiş USB-Bus Prestige 630-C harici bir güç adaptörü istemez.. Komple boyut ve rahat kurulum işlemleri hızlı ve kolay kurulum yapar.
Ya bana modemi tanıtmana gerek yok. Modemin bütün özelliklerini biliyorum zaten. Ama kurulumu yaptıktan sonra masaüstüne gelen dial-up ikonunda telefon numarası istiyor. Manuel olarak windows altında yeni bir geniş band bağlantısı yaptım. Bu da işe yaramadı. Bağlanmak üzereyken modem hatası veriyor. Bilgisayarımda ethernet kartı var. modemde lan çıkışı yok. usb bağlantısı var. yani ev kullanıcıları için. telekom adsl'nin açık olduğunu ve bir sorun olmadığını söylüyor. Ayar olarak PPPoe giriyorum. Başka bir ayar varmı?
Selam
Ayarı yanlış giriyorsun PPOE ethernet bağlantılı olan modemler için geçerli sen usb için geçerli olan PPOA ayarını seçeceksin ayarlarda da VPI 8, VTI 35 olmalı yani işte o dial up ikonundaki telefon no kısmınd p8,35 gibi bir numara çıkması lazım yada sen elle manuel olarak gir.
ewt PPoA secersen sorunun cozulecek sanırım
Selam
Ayarı yanlış giriyorsun PPOE ethernet bağlantılı olan modemler için geçerli sen usb için geçerli olan PPOA ayarını seçeceksin ayarlarda da VPI 8, VTI 35 olmalı yani işte o dial up ikonundaki telefon no kısmınd p8,35 gibi bir numara çıkması lazım yada sen elle manuel olarak gir.
arkadaşlar oraya yazmış Zyxel USB ADSL modem giriş çıkışlarının anlaşılmayacak nesi var ki?
explorer dan modemin içine girebiliyormusun??? eğer giremiyorsan pc modemi görmüyor demektir. Tavsiyem Modemi sistemden kaldır. İlk etapta modemi bağlamadan kurulumu yap daha sonra modemi bağla.
arkadaşım sana tavsiyem hiç buralarda boşa zaman kaybetme.ara modeminin distrubutorunu bağlat teknik servise onlar sana herşeyi üşenmeden tane tane tekrar tekrar anlatırlar.sende anlatılanları aynen yaparsın sorunun hallolur.ben şahsen öyle yaptım.3 gün boyunca 3 tane görevli geldi bağlayamadı.aradım teknik servisini şimdi rahatım.
Beyler maşallah çocuğun sorduğu soruyla sizin verdiğiniz cevap hiç uymamış tek tek kutlarım hepinizi.
alıntı:
Gönderen : emrahbolumBeyler maşallah çocuğun sorduğu soruyla sizin verdiğiniz cevap hiç uymamış tek tek kutlarım hepinizi.
kesin çözümü önceki mesajmda yazmıştım.bunun tek çözümü bu bilgisayarın başına oturmadan bu sorunu halletmek çok zor.