Adsl modem usb den neden internete bağlanamıyorum?

erencan144
18-06-2009, 00:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Bir problemim var. Geekadsl Q31 marka (1 usb çıkışlı, 1 ethernet çıkışlı) adsl im var.USB den internete bağlanırken sorun yaşıyorum.
CD den USB bağlantısı için driverlerı yükledim. Ancak şöyle sorunlar meydana geliyor:
1.Modemi açtım, ağ bağlantılarında yerel ağ bağlantısı .. bağlandı diye görünüyor ancak internet yok.
2. 10.0.0.2 den modeme giriyorum ve yeniden başlat diyorum modem yeniden başlıyor, adsl lambası yanıyor internet varmış gibi ancak bu sefer ağ kablosu bağlı değill diyor modemi görmüyor.
3. USB kabloyu çıkarıp yeniden takıyorum ağ adresi alınıyor ve bağlandı diyor ancak sadece 2 3 saniye internete girebiliyorum (google a giriyorum) ve sonra google da dahil başka sitelere giremiyorum, adresi yazdığımda www.x.com aranıyor diyor. Bu sırada ağ bağlantılarında yerel ağ bağlantısı .. bağlandı olarak görünüyor.
4.Bazen 10.0.0.2 den bakıyorum "WAN Bilgisi" başlığı altında "IP Adresi - Alt Ağ Maskesi - MAC Adresi" bilgileri yer almıyor IP adresi almamış görünüyor böyle oldu mu tekrar yeniden başlat diyorum ama yine modemi görmüyor ağ kablosu takılı değil diyor.

Ayrıca modemin arkasındaki fabrika ayalarına dönüş (reset) düğmesini kullandım ama sorun yine de düzelmedi.

Bütün bu problemlere rağmen ethernet çıkışıyla bağlantı kurabiliyorum sorunsuz şekilde. Arkadaşlar bu problemin sebebi neler olabilir lütfen yardımcı olunuz.

Fattur
18-06-2009, 01:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

www.x.com mu?
Virüs olma ihtimali varmı?
Pek sanmıyorum ama gene de bir ihtimal(çok düşük).

Ayrıca modemin arkasındaki fabrika ayalarına dönüş (reset) düğmesini kullandım ama sorun yine de düzelmedi.

Sonradan ayarları yaptınız değilmi(siz yapmışısnızdır ama genede sorayım).Bide modemin yazılmında belki bi problem vardır.Yazılımını güncelleştirebiliyorsanız güncelleştirin...

erencan144
18-06-2009, 02:29   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

x.com u örnek olsun diye verdim :) google bağlanıyor (anasayfam olması nedeniyle ilk o açılıyor) sonra başka sitelere açılmıyor. Virus yok yani antivurus prog. öyle diyor. Evet fabrika ayarlarına döndükten sonra gerekli ayarlamaları yaptım. Modemin firmware ni güncellemeyi ben de düşündüm ancak bulamadım dosya. (modemin sitesinde yok en azından)

OnlyMann
18-06-2009, 08:53   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

sorununuz; zararlıdan, dns veya proxy kaynaklanabilir. gözden geçiriniz.

erencan144
18-06-2009, 14:09   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj

dns ve proxy ayarlarımda bir şey yok. zararlı derken virüsü mü kastettiniz? virüs bulamadı antivirüs prog. modemin usb girişinde bir sorun var diyecem ama görüyor pc bağlantıyı ancak internet yok işte..

OnlyMann
18-06-2009, 16:00   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

dns bilgisi sizin isteklerinizi bulmaya çalışırken yönlendirme yapıyor olabilir.
ie araçlar internet seçeneklerinden Bağlantılar yerel ağ ayarlarında 3 alanında işaretli olmaması gerekir proxy için.
farklı bir virüs tarama porgramı ile de taramalısınız.

Ayrıca modem WAN bilgilerinin de bu kesinti sırasındaki durumunu da gözlemleyiniz. Boş olduğunu söylemişsiniz boş olması demek Telekomdan ip almaması demektir ki ip almayınca internete girmemeniz normal. Bu durumu TT bildirmeniz gerekebilir.