Apartmanda 3 kişi adsl ortak kullanıyoruz adsl'yi. Netmaster adsl kablosuz modem var.Sorum şu.alt komşu evinde sanırım swich kullanıyor. şimdi 192.168.1.1 den bakıyorum modeme LAN istemciler bölümünde 3 bilgisayar olması gerekirken 4 bilgisayar görünüyor.bilgisayarların isimlerinide verdiği için komşum 2 bilgisayar kullandıgı anlaşılıyor. ben toplam 3 bılgısayar olarak kullanılmasını ıstıyorum ve bunu nasıl saglarım.baktım engelleme olarak bır yer bulamadım. nasıl bır yol ızlemelıyım acaba? ip otomatık verıyor Dynamic. yardım edersenız sevınırım. Konuyu nereye acıcagımı bulamadım.Yanlıs actıysam özür dilerim yöneticilerden
Adsl Modemde Bilgisayar Engelleme
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Bir ağa bağlanan her ağ kartının bir MAC adresi olur.
Bağlanmasını istediğin bilgisayarların MAC adreslerini modem'e yazarsan bunun dışındakiler bağlanamaz. Aynı modemden bende olmadığı için hangi menüden ve nasıl yapılacağını yazamıyorum (Access List, MAC Filter gibi birşey olabilir) fakat örnek bir MAC adresi verebilirim:
00-1A-A0-D0-10-38
Bilgisayarlardan herhangi birinin ağ kartı değişirse MAC adresi de değişecektir. Bu durumda bağlanmasını istediğin her yeni bilgisayar ve/veya ağ kartı için bu adresi modemin ilgili yerine yazmalısın..