Adsl'nin bağlantıdaki keyfiliği..

Mithy
27-05-2006, 03:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba.
Adsl ile ilgili bir sorunum, bir de sorum olacaktı.
İlk önce sorunum. Adsl kullanırken Dns'leri otomatik olarak değil de elle seçiyorum, otomatik verdiğimde internete bağlanmıyor.. İnternet'in bağlantı hızında herhangi bir problem yok. Fakat benim gördüğüm kadarıyla internet Hotmail, Mynet, Blogger, Bidolu, Estore gibi sitelere asla bağlanmıyor.. Diğer sitelerde her hangi bir problem yok. Ve de Windows Live Messenger'ı kullanamıyorum, Bilgisayar Net servislerine bağlantı kuramıyor gibi gözüküyor. Fakat Msn Messenger 7.0 veya Windows Messenger'ı sorunsuzca kullanabiliyorum.
Mtu ayarını değiştirdiğimden şüphe ediyorum-Evet kurcaladım-.
Aynı ağda kullandığım diğer bilgisayarda da aynı sorunlar geçerli ve bu bilgisayarlar Kablosuz ağ bağlantısı, veya başka birer ağ kullandıklarında bu sorunlar ortadan kalkıyor.
Sizden isteğim Dns ayarlarının olması gerektiği gibi versiyonunu söyler misiniz?
Ve Bağlantı ayarlarını resimli şekilde buraya yapıştırmanız mümkün mü?
Modemim: Asus AAM6030BI, 4 Port
Saygı ve sevgilerimle..

Caner Güral
27-05-2006, 19:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Sorunuzu bence en güncel ve size en hızlı cevap veren DNS sunucularını seçerek ve Firefox veya Opera kullanarak çözebilirsiniz.İşe internet tarayıcısı yönünden girersek bence Firefox kullanın ve eklenti olarak da Fasterfox'u tercih edin.İnternet Explorer^in  uzun süreler giremediği sayfalara Firefox ile ve bu eklentisiyle beraber saniyede girebilirsiniz.Eklenti sayesinde bir sunucuya saniyede yaklaşık 50 defa bağlanabilrsiniz.Bu arttırılabilir tabi ki.Onun dışında sürekli ağ ayarlarındaki DNS lerle sizin uğraşmanız yerine bırakın size bunu TRKY DNS Ayar adlı program yapsın.Tamamen Türk yapımı ve oldukça güzel.Sade veya tasarım zevksiz ama işlevsel olduğu kesin.Bu bahsettiğim yazılımı http://serazat.trky.net/trky-dnsayar_in.asp adresine girerek indirebilirsiniz.
Program sizin belirledğiniz süre aralıklarında ( örneğin yarım saatte bir) Türk Telekom'un DNS sunucularına ping atıyor.Veya şöyle söyleyeyim.Sunuculara soru soruyor.En kısa sürede "ben sorunuzu okudum" diyen sunucucu belirliyor.En hızlı cevap veren ilk 3 sunucuyu sizin ağ ayarlarınızda eller girdiğiniz yere otomatik olarak yazıyor.Yani en kısa ping süresini veren sunucuları kullanıyor.Böylelikle bir siteye girdiğinizde en kısa sürede DNS lere gidiyorsunuz ve oradan da router'lara ve ulaşmak istediğiniz web stiesine.Olay bu kadar TRKY DNS Ayar'ı kurun ve Mozilla Firefox'u da Fasterfox eklentisiyle kullanın ( ayrıca eğer ileride değiştirebilirseniz şu ince ayarları da yapın:MTU değerini 1492, TTL değerini 64 yapın.) rahatlayın.Bunlar kesin çözümler olacaktır..

Herkese iyi çalışmalar dilerim...

Caner Güral
27-05-2006, 19:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Aslında eğer okuduysanız CHIP dergisi eski sayılarında ve hatta eklerinde bu ADSL 'i nasıl hızlandırabileceğiniz konusunda oldukça yararlı yazılar yazmıştı.Ben hepsini denedim ve olduka verim aldım.Sizinde eğer aldıysanız eski dergilerinizi bir karıştırmanızı veya satın alan arkadaşlarınızadan temin etmenizi öneririm...

Mithy
27-05-2006, 21:39   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

Firefox kullanıyordum, Fasterfox eklentisiden haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.
Sorun internet'i hızlandırmak değil. İnternet sorunsuz. Sorun Microsoft web sitelerine-Böyle bir genelleme doğru.. Evet.- hiç bağlanmıyor.. Hala da bağlanmıyor..
Ayrıca Dns ayar çok tatlı programmış, onun için ayrıca teşekkür ederim.
ps. TTL değerini nasıl değiştirebiliyoruz, ben bulamadım da[:I]

Son Düzenleme: Mithy ~ 28 Mayıs 2006 02:45
Mithy
28-05-2006, 15:16   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

Tekrar merhabalar..

Giremediğim sitelere bu site vasıtasıyla bağlanabiliyorum, bu sitenin özelliği TTnet'in değil de İngiltere veya Almanya'nın proxy'lerini kullanması.
Galiba Sorun Proxy'de..
Firefox'un Switch Proxy eklentisini yükledim.
Türkiye içinde kullanabileceğim bir proxy adresi söyleyebilir misiniz?

Caner Güral
04-06-2006, 01:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Bilmiyorum ne kadar iyi bir çözüm olabilr bu siteyi kullanmak ama ben girip microsoft.com a girmeyi denedim bu site aracılığıyla; doğrusunu söyleyeyim normal girmem daha hızlıydı.Aslında bir yandan mantıklı gibi, yani siz orada bekleyeceksiniz o sizin yerinize girip sayfayı size gösterecek ancak bu işlemler yapılana dek yani oradaki serverı bekleyene dek bizim girmemiz bence daha hızlı olacaktır.Denedim benim normal girişim daha hızlı oluyor.Ayrıca microsoft a girişte üstteki mesajınızda sorununuz olduğunu belirtmişsiniz.Daha önce böyle bir sorunun olduğunu bir kaç yerde ve de sanırım CHIP dergisinde de duymuştum.Ancak benim kod aramak için girdiğim MSDN sayfalarının haricinde diğer sayfalarda böyle bir yavaşlama olmadığını söyleyebilirim.Hatta microsoft.com un anasayfasına google.com un anasayfasına girdiğim kadar rahat girdiğimi de belirtebilirim.Ve ayrıca Türkiye içn böyle proxyler var mı diye sormuşsunuz.Benim bu konuda ne yazık ki bir bilgim yok.Ancak böyle proxylerle falan uğraşıp işkence çekeceğinize bence bırakın da kendi routerlarımızla vs yönlendirirek bağlanalım. :)

TuncaBozkurt
04-06-2006, 22:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

firefox ile microsoft un çoğu sayfası sorun çıkartabilir.onun için bir eklenti var.adını tam hatırlamıyorum.

CU_GS7
04-06-2006, 23:04   |  #8  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
tuncab
firefox ile microsoft un çoğu sayfası sorun çıkartabilir.onun için bir eklenti var.adını tam hatırlamıyorum.
Adı: "ie tab"

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 05 Haziran 2006 01:22
Caner Güral
05-06-2006, 00:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Evet doğru IE Tab 'da bu gibi sayfalarda işe yarayabilyor.Tek yapmanız gereken sayfanın boş bir yerinde sağ tıklayıp "Sayfayı IE Tab'da Göster"'i tıklamak.Bazen float bannerların bulunduğu sayfalarda da çok işe yarıyor.