Ben hala 56K ile iternete bağlanan bir kullanıcıyım.
Evden çok fazla net'e bağlanmadığım için ADSL'ye gerek
duymuyordum fakat buna rağmen çok fazla internet faturası
gelmeye başlayınca ciddi ciddi ADSL almayı düşünüyorum.
Aklıma takılan husus ise ADSL ile net'e bağlanmanın dışında ucuz veya ücretsiz olarak diğer ev telefonları ile görüşebilirmiyim.
Ayrıca böyle bişey mümkünse ADSL net üzerinden tel. görüşmesini bilgisayara bağlı kalmadan yapabilirmiyim?
ADSL ve Tel.Görüşmeleri
ADSL ile bir tek internete bağlanabilirsin..
Ancak internet üzerinden konuşmalar da yapabilirsin..Ucuza,hatta bedavaya bile gelir..
Bunun için programlar var..
Mesela Skype,Gtalk...
benim bildiğim borusan telekom oladsl diye bir servis başlatmış pc den bağımsız görüşme yapılabiiliyor....bayada ucuza geliyormuş yalnız bu servisi kullanabilmen için airtes marka bir modem ide beraberinde alman gerekiyor....
voip teknolojisinden bahsediyorsun evet internet üzerinden kurulan harika bir sistem telekom daha düne kadar buna izin vermiyordu hatta bunu deneyen bi kaç firmaya ceza kesmişti şimdilerde yaygınlaşmaya başlayan bir teknoloji ücretlerini telekoma göre kıyasla ona göre almanı öneririm
bide bi kaç program var voip kullanan hatta 4 ayda bir 10£ ödüyorsun ardından ortalama 20 ülkeyle ücretsiz görüşme yapıyorsun buna türkiye sabit telefonlarıda dahil sınırsız ve ücretsiz görüşme sağlıyor ama ne kadar süren bir promosyon hiç bir fikrim yok.
kolay gelsin.
Internet üzerinden sesli görüşme üç şekilde yapılmaktadır.
Birincisi bilgisayardan bilgisayarı arama suretiyle gerçekleştirilir. Bu görüşme şekli Skype, MSN Messenger, Google Talk gibi yazılımlarla ücretsiz olarak sadece bir mikrofon kullanarak yapılır.
2.si ise bilgisayardan bir şebekeye ait olan telefonu arama ile yapılır. Bunun içinse gerek yerli, gerekse yabancı bir çok firma bulunmakta. Aynı şekilde Skpye’ta “SkypeOut” isimli hizmetiyle bu tip aramalar yapmak için TürkTelekom’un şehirlerarası ve uluslararası fiyatlarından çok daha ucuz fiyatlar vermekte.
Son yol ise telefondan telefonu aramaktır. Bunun için şimdilik bir santral numarası çeviriyoruz, ya da küçük bir donanım sayesinde VoIP hizmetini kullanabiliyoruz.
Aklınızda hala bilgisayardan ücretsiz olarak telefon aramak varsa www.stanaphone.com adresinden StanaPhone yazılımını indirip 10 centlik ücretsiz görüşme yapabilirsiniz.
(Alıntı:Taner Güdükoğlu)
www.voipstunt.com arkadaşlar 4 ayda bir 10£ ödeyin bir sürü ülkenin sabit telefon numaralarını buna türkiyede dahil bedavaya arayın. cep numaraları ücretli haberiniz olsun yüklediğiniz 10£ dan düşüyor. :)
kolay gelsin