adslyi bilgisayarıma kuramıyorum

caylak03
20-06-2006, 19:15   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
67 mesaj

arkadaşlar bu adslyi xp de nasıl kurucam bilgisayara. ağ bağlantılarına giriyorum oradan yeni bağlantı oluşturu seçiyorum, internete bağlanı seçiyorum, bağlantımı ben ayarlayayımı seçiyorum, buradan sonra kullanıcı adı ve parolası gerektiren geniş bantlı bağlantı kullanarak bağlanı seçiyorum, burada ıssn adı soruyor oraya adsl yazıyorum,kullanıcı adı ve parolamı giriyorum, ileri tuşuna basıp son tuşuyla bitiriyorum bir yanlışlık varmı arkadaşlar. internete bağlanamıyorumKarizmaKahkaha

TT06
21-06-2006, 05:14   |  #2  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
726 mesaj

bunlarla uğraşacağına modemin içinden çıkan driverla yapsan daha iyi olurmuş yaptıklarınıda eski haline getir istersen:)

caylak03
21-06-2006, 09:49   |  #3  
OP Üye
67 mesaj

eyvallah deniyecem

TuncaBozkurt
02-07-2006, 15:15   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

olmazsa şu çözümü de uygulayabilirsin.
modemin ethernet ile bağlanıyorsa ethernete takınca direk bağlanır.
usb ile bağlanıyorsa driver yüklemek gerekebilir.
yeni bağlantı oluşturmada adsl hizmetini türk telekomdan alıyosan pppoa, alternatif bir kuruluştan(superonline telekom vs.) alıyosan onların -varsa- verdikleri broşürde yazan bağlantı ayarlarını yap.bir de türk telekomdan aldıysan kullanıcı adının sonunda @ttnet var mı onu kontrol et.
yine olmazsa modeminin yetkili servisine veya adsl hizmetini aldığın firmanın adsl destek servisine başvur
ama bağlantıyı kurduysan hiçbirini takma:DD

tonic
03-07-2006, 21:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj
tuncab
olmazsa şu çözümü de uygulayabilirsin.
modemin ethernet ile bağlanıyorsa ethernete takınca direk bağlanır.
usb ile bağlanıyorsa driver yüklemek gerekebilir.
yeni bağlantı oluşturmada adsl hizmetini türk telekomdan alıyosan pppoa, alternatif bir kuruluştan(superonline telekom vs.) alıyosan onların -varsa- verdikleri broşürde yazan bağlantı ayarlarını yap.bir de türk telekomdan aldıysan kullanıcı adının sonunda @ttnet var mı onu kontrol et.
yine olmazsa modeminin yetkili servisine veya adsl hizmetini aldığın firmanın adsl destek servisine başvur
ama bağlantıyı kurduysan hiçbirini takma:
güzel açıklamış. ayrıca adsli kuran şirket senin bilgisayarında hattın doğru çalışıp çalışmadığına bakmak zorunda. çünkü kurunca doğru çalıştığına dair kağıt imzalatıyor sana. bağlayan yeri arayıp söyle gelip yapsınlar buna mecbur.

make-believe
03-07-2006, 22:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,836 mesaj

Modemin iç setup ayarlarını yapmadığınız için ADSL bağlantısını kuramıyorsunuz. Yani ADSL modeminizin kitapçığında internet explorer'dan girilen bir DNS adresi numarası vardır. Bu adres sadece modemin iç ayarlarına ulaşmak için kullanılır. Ardından Telekomun size verdiği kullanıcı adı ce şifreyi de bu iç ayarlardaki ilgili menüye
girip, kaydedip(save), modemden çıkmalısınız. Ayarları doğru yaptığınızdan emin olmak için de en sonda, 'Diagnostics' menüsü var. Bununla, modeminiz karşı tarafla iletişim kurabiliyor mu, onu anlayabilirisiniz. Zaten test sonunda her şeye (passed) diyor sa sorun yok demektir...

TuncaBozkurt
03-07-2006, 22:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

eee.ben kendi bağlantımı kendim kurdum:D.
ayrıca bişiy ekliyim başvuruyla ilgili.tt a  netten başvuru yapmayın.bi yararı olmaz.bi şubesine gitmeden bağlantı yapılmıyor.ve netten olan başvuruyu dikkate almıyorlar ve yeniden başvuru yapıyorsunuz.yeni adsl alacaklar için söyliyim dedim:D