dostum doğrusunu söylememi istersen diğer firmaları da denemekteyim 5 aydır destek konusunda ama panda eskiden böyle değildi. 2011 yılından sonra bu şekle büründü ayrıca sadece türkiye değil yurt dışından da yazılım geliştirme departmanında bulunan mühendise dahi yolladım facebook sayfasındanda yazdımsanki anlaşmışlar gibi aynı cevap ve aynı tavırı takınıyorlar. 2004 ve 2005 yıllarındaki gibi olacaklardı 15 dakkada bir yeni güncelleme yaparlardı her yollanan dosya için. ve o dönemde adware konusunda büyük savaş veriyorlardı ve daha kaspersky vb firmalar yeni yeni veri tabanını genişletip birden fazla çeşit zararlı ile mücadeleye başlıyordu.
şimdi ise Kasımpaşa çok ta tın satyazılımı gerisi bir şekilde olur zaten mantığı.
neyse ben web protected malware zararlısını komple klasörü ileupload edip yolladım hem türkiye hemde amerikaya. Amerika zararlı içeriği yoktur dedi direk işin üstüne abanmaya başlayınca gelen cevap türkiye ofisinden
Gönderdiğiniz sample'I indirirken Bilgisayar otomatik olarak ekteki hatayı verdi. Bu noktada, şunu belirtmek zorundayım ki, bu program Bilgisayar uyarsa bile kullanıcı isteği ile indirilip çalıştırıldığı için Panda'nın artık bu noktadan sonra zararlı olarak algılasa da kullanıcı bilerek ve isteyerek indirip çalıştırdığı için bir aksiyonda bulunmaz. Çünkü siz o dosyaya extension vermiş olursunuz, kabul edip indirmekle.
Ben isteğiniz üzerine ilgili dosya hakkında hata kaydı oluşturacağım. Fakat, karşılaştığım durumu size bildirmenin gerekli olduğunu düşündüm.
tam bir acemi işi zaten zararlı kur çalıştır çalışan bir şey değil ve ayrıca sitelerdeki reklamlar aracılığı ile bile tetiklenerek yüklenebilme özelliğine sahip.
hatta yaşattığı sıkıntıyıda belirttim sistemi yavaşlatıp kullanılmaz hale getiriyor diye.
verdiğim karşı cevap
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim Fakat bir noktayı atlıyorsunuz bu atlanan kısım ile ilgili hatayı bende her zaman yapıyorum ve halende bu hatayı yapmaktan kurtulamadım. Biz belki bilebiliriz ne olduğunu fakat bir standart kullanıcı bilemez ne olduğunu karşısına gelen uyarıya ya evet der yada kazara hayır der ve kurtulur. web protected için kurulum izini gerekmiyor normalde reklam içeriğinden dahi bulaşıyor aynı Emniyet genel müdürlüğü malware gibi.
antivirüs yazılımlarının onay verilse dahi devre dışı bırakılmadığı sürece ve istisnalara eklenmediği sürece aktiviteyi kesip silmesi lazım. sadece Panda antivirüs olayı değil artık sorun yaşadığımda yada virüs olduğuna kesin olarak baktığımda zaten pandayı 3. plana alıp direk farklı güvenlik çözümleri ile sorunu çözüyorum bu doğru bir çözüm değil zamanında Symantec çözüm ortağı olduğumdada bu tarz sıkıntılar yaşadığımdan dolayı 2003 yılında pandayı tercih ettim yaklaşık 4 aydır aynı birebir benzer sorunları panda ile yaşar oldum
ve bu cevaba istinaden bugün gelen cevap
Buluttan ilgili bilgi geldi. Browser protect virus değil, adware yani reklam amaçlı yazılım olduğu için, zararlı değil, kural gereği yararlı yazılım olduğu anlaşılmıştır. Bilgilerinize.
yemişim Kuralını böyle anlayışın. benim kullanıcım arayacak sistemim çok hantal işlem yapamıyorum diyecek gideceğim kaspersky, comodo yada x bir yazılımlan temizleyeceğim pandayı silip sonra yeniden pandayı kuracağım yok böyle bir durum .
ayrıca java 7.24 sürümündeki güvenlik açığından faydalanan exploit' e ait dosyaları verdim onu bile amaan buda boş işlerle uğraşıyor narası ile ekledik dediler halen tanımıyor.