ağ bağlantı kablosu ve wierless erişimi ?

kenanbaturcan
12-11-2011, 21:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

arkadaşlar mrb size sorum şu

ben 3 katlı bir apartmanın 3 katında bulunmaktayım benim bulunduğum daireden 1 katta ki komşuma ethernet (ağ bağlantı kablosu ile internet paylaşımı yapmaktayım)

evimdeki sistemi wierless sistemine çevireceğim. 4 portlu 300mb lik bir tp-link wierless cihazı almayı düşünüyorum.
aşşağımdaki kullanıcının yüksek kalitede erişimi zor olacaktır. Misal ben bu 4 portlu 300mblik wierless cihazını aldım aşşağıya giden ağ bağlantı kablosunun 1 ucunu wierless modemin 4 portlu yuvasının birine taktım aşşağıdaki ucuna nasıl bir cihaz takabilirim böyle birşey varmı.

yani diğer bir söylemle ağ bağlantı kablosunun bir ucu wierless modeminde iken diğer ucuna wierless dağıtıcısı gibi birşey varmı aşşağı evde bulunan kişinin sadece benden gelen ağ bağlantı kablosunun ucuna takılacak bir sinyal dağıtıcı ile evinin içinde  internet erişimini nasıl sağlayabilir.

OnlyMann
12-11-2011, 23:08   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

öncelikle kablolu bağlantının kablosuzdan daha hızlı olduğunu bilmelisiniz. normal kablosuz 54 Mb ile bağlanırken (sizdeki modem 300 Mb olsa da kablosuz yayını alacak cihazın alma hızı da önemlidir, bu yakın zaman alıcılar hariç eski cihazlarda 54 Mb'tir) kablolu bağlantılarda minimum 10 Mb (bağlantı hızları 10/100/1000 diye geçer, bunlardan en yaygın olanı 100 Mb ancak P4'lerden sonra ana karta tümleşik gelen ethernet kartlarında 1000Mb olmuştur.) olacaktır. bunu kablolu ve kablosuz bağlantı hızınıza göre tercih etmenizi öneririm. bunun için ağ bağlatılarından sağ tuş özelliklerden bağlantı hızına göre belirlemelisiniz. bu arada kablosuzun b/g/n modellerine göre N'de 300 Mb olacaktır.  Bu protokol çok daha yenidir ve yaygın olarak kullanıma henüz geçmiştir.

Diğer bir konu ise isterseniz kablosuz bağlantı noktası (Access Point) alarak sorununuzu çözebilirsiniz. Bunu fiyat maliyeti belirler. aslında işinizi basit AP çözebilir.