Ağ Bağlantılarında Kablosuz Ağ Yok

avelinee
11-10-2013, 19:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Airties rt-204 modemim var.

4-5 ay önce format atmadan önce wifi ile ağları görüyordum fakat kablolu bağlantı kullandığım için gerek duymuyordum.Formattan sonra ağ bağlantılarımda yani "bağdaştırıcı ayarlarını değiştir" yerinde yerel ağ bağlantısı ve bluetooth device var fakat kablosuz ağ bağlantısı yok.Modemin CD sini yükledim fakat nafile.İnternetten driverlar aradım bulamadım.Zaten öyle bir şey olmazda bir umut...

Açıkçası bilgisayarımda kablosuz ağ bağdaştırıcı varmı yokmu bilmiyorum ama wifi ağlarını görüp bağlanabiliyorsam zamanında modem sayesinde veya bilgisayardaki bağdaştırıcı sayesinde buna sahiptim.Aygıt yöneticisinde Ağ Bağdaştırıcıalrında ;

Bluetooth Device(Personal Area Network), Bluetooth Device(RFCOMM PROTOCOL TDI) #2, Intel(R) 82579 Gigabit Network Connection, Microsot Kernel Debug Network Adapter var.

Ben eskiden bağlanabiliyordum fakat şimdi neden bağlanamıyorum.Bilgisayarın anakart cdsi vs. hepsi yüklü.Bir şey kaçmıştır diye tekrar yükledim.

İşletim Sistemim : Windows 8

Kullandığım Modem : Airites Rt-204

JenLedger7
12-10-2013, 01:55   |  #2  
JenLedger7 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
25 mesaj

Bilgisayarın masaüstü değil mi ? Hiç sanmıyorum wireless olacağını. Kasanın arkasında antenli birşey var mı? Yada flash disk şeklinde takılı birşey?

avelinee
12-10-2013, 09:26   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Evet bilgisayarım masaüstü. Ben de hiç sanmazdım wireless olacağını fakat ilk aldığım günler wireless ağlarını görebiliyor, dilersem bağlanabiliyordum...

Evde bir masaüstü bilgisayar daha var.Onunla wireless ağlarını görebiliyorum fakat sinyal yetersi olduğundan bağlanılamıyor.Onun içinde takılı ve anten takmak içinde bir bölümü var arkasında.USB ye gerek kalmadan takılabiliyor.

JenLedger7
12-10-2013, 10:38   |  #4  
JenLedger7 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
25 mesaj

Aslında kasanın arkasının fotosunu cekersen iyi olur hem kolay olur varmı yokmu bakmam icin.

Evde bilgisayardan başka anlayan varsa o bilgisayarın adaptörünü diğerine takmış olabilir mi?

avelinee
12-10-2013, 12:23   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

kasanın arkasında yalnızca girişler var.ekstra bir şey yok.diğer bilgisayarın adaptörü ise kasanın içined ekran kartı gibi vidalı bir şekilde takılı.içinde duruyor zaten o :)

murat5038
12-10-2013, 15:19   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Aida64 ile Raport oluştur HTML olarak, Çıkan html kaydını biryere upload edip linkini paylaş.  Win 8 x64 mü yükledin ? Manuel driver yüklemeyi biliyormusun? Bahsettiğin wireless PCI kartı olarak içinde takılıdır Çekim kuvettini artırmak için kasanın arkasında Anten girişi olur ona anten bağlayıp çekimi artırabilirsin.

avelinee
12-10-2013, 18:23   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

Manuel Driver yüklemeyi bilmiyorum.Bu arada wireless kartı içinde olan diğer masaüstü bilgisayarım.Onu kullanmıyorum.Bunda ise herhangi bir anten yeri yok.

Özür dilerim ama bilgisayarı topladığımı söylediğimi sanıyordum.Toplama bir bilgisayar..

murat5038
12-10-2013, 21:10   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Sorunlu bilgisayarında dediklerimi uygulayın Manuel yüklemeyi sonra gerekirse anlatırım.