özellikler: amd 64 3200
kingston 2x512 ram (sanırım ddr 466 yada 533)
epox 8kda3j anakart
256 mb his x800 pro iceq2
seagate 160gb
aopen h600 b13 350w kasa (modeli hakkında tam emin değilim b12 de olabilir)
zyxel prestige modem (4 ethernetli kablolu tipinden)
şu anda aktif olan ağ bağlantım üstünde hiç bir değişiklik yapamıyorum, yapmak istediğim anda makina kendini resetliyor.
bilgisayarım yaklaşık 3 yıllık, daha önce böyle bir problemim yoktu. geçen sene steam üzerinden counter strike oyununu yeniden kurdum ve oynamaya başladım. oyun içinde sunucuları yenilemek istediğimde 2. yada 3. refresh komutuyla birlikte hiç bir sunucuyu göremiyordum bağlantı ölü duruma düşüyordu. bağlantıyı onar dediğimde onaramıyordu fakat bağlantı geri geliyordu. sunucularda ise yaklaşık 500 600 civarı bir sunucu görüyordu, arkadaşlarımın bilgisayarları ise 2000 4000 arası sunucu buluyorlardı. oyunu kısa süre oynayıp bıraktım onun için fazla üstünde gitmemiştim. şu anda team fortress 2 yi satın aldım fakat aynı problem devam ediyor. bu arada 1 1.5 ay kadar önce makinayı formatladım ve en son sürücüleri (o tarihteki en son sürücüler) kurdum. team fortressa giriyorum ilk refreshte bir problem yok fakat 2. refreshte sunucular hızla azalıyor, 400 civarı görürken 100 lere düşmeye başlıyor be bağlantı ölüyor. ilk oyunu açtığımda oyuna girebilirsem giriyorum yoksa bağlantıyı kaybediyorum. eğer oyuna girmişsem bir problem yok hatta sunucuları yenilediğimde bağlantımın olmadığını görüyorum fakat sunucudan kopma falan yaşamıyorum, birkaç dakika içinde bağlantı düzeliyor. oyun esnasında bağlantı devamlı gidip geliyor fakat oyunda hiç bir yavaşlama ping artışı gibi bir problem yaşamıyorum. ağ bağlantımı devre dışı bırakmak istediğimde makina kendine hemen reset atıyor.
sürücüsünü kaldırmak istedim gene reset, ayarlarını değiştirmek istedim gene reset, güvenli kipte yapmak istedim gene aynı şekilde reset atıyor. sürücü güncellemek istedim fakat nvidia desteğini çekmiş sanırım nforce 3 sürücülerinden bulamadım. ağ bağlantısı ayarlarından force 100 full duplex yapmak istedim gene makina kendini resetledi. 4 ay önce world of warcraftı bıraktım, wowda questleri verirken problem yaşıyordum onun için ethernet ayarlarından force 100 full duplex falan yapmıştım yani daha önce (2 2.5 yıl kadar oynadım)bir sorunum yoktu. daha önce zoom x5 modem kullanıyordum zyxeli yaklaşık 7 8 ay önce aldım sanırım, problem onunlamı başladı bilemiyorum, gerçi bir alakası olduğunuda sanmıyorum. formatladığım sırada belki problemin kaynağı olabilir diye nforce sürücüsüne dahil olan nvidia ağ yazılım takımını yüklemedim. steami yüklediğim sırada ( format atmadan 6 ay kadar önce) restart problemim varmıydı bilemiyorum hiç denemedim. açıkçası format atmayada üşeniyorum zira steam üzerinden oyunları yeniden indirmek bir hayli zahmetli yaklaşık 12gb.
yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim.
bayağı bir uzun olmuş kusura bakmayın..
Ağ bağlantısı ile ilgili ilginç bir problem
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Son Düzenleme: reparil ~ 19 Ekim 2007 13:55