Ağ Bağlantısı var, internet yok!

evakartal
22-02-2009, 07:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
80 mesaj

Arkadaslar kurulu bir sistemde 3 bilgisayar var.

Bir bilgisayarda internet baglantisi var ama digerlerinde yok!

bu üc bilgisayar da birbirine bir router(netgear) ile bagli.(ag paylasimi yapilabiliyor, network cat5 baglantili)

router bir modeme bagli ve bu modem de dogal olarak telefon hattina.

internet baglantilarima geldigimde LAN status'dan özellikler'e geliyorum ethernet kartinin adini görüyorum

ama altta sagda icon olarak cikan LAN sembolü üzerinde internet baglantisi bulunamadi yada tam emin degilim kablo takili degil gibi bir mesaj cikiyordu :(

sorum su: ethernet kartinin driveri yüklü degilse ag baglantisi nasil calisiyor? sonucta router'a bagli bir cat5 üzerinden PC'ler birbirini görebiliyor!

acaba network kuran dagitimi yapan arkadas isyeri sahibinin istegiyle sadece tek pc de internet girisi ayarlamis ve digerlerini ekstra internet baglantisi olmayacak sekilde ayarlamissa bunu nasil anlarim ve nasil kendim internete baglayabilirim?

ek. hepinize günaydin bu arada ve selamlar...

evakartal
22-02-2009, 10:58   |  #2  
OP Üye
80 mesaj

vakti ve fikri olan arkadaslardan yardim rica ediyorum

benersince
22-02-2009, 11:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

ethernet kartı xp de otamatik kurulur ayrıca dravere ihtiyac duymaz netinin hız degeri ayrıca ıp dagıtımında diger pclere ıp dagıtımında sorun yaşanıyor olabilir eger 1 gbitlik bir netin varsa 2 pc de net varken 3 . de sorun olabiliyor ben derimki senin sorunun modemin ıp dagıtamaması diye düşünüyorum

evakartal
22-02-2009, 14:01   |  #4  
OP Üye
80 mesaj
benersince
ethernet kartı xp de otamatik kurulur ayrıca dravere ihtiyac duymaz netinin hız degeri ayrıca ıp dagıtımında diger pclere ıp dagıtımında sorun yaşanıyor olabilir eger 1 gbitlik bir netin varsa 2 pc de net varken 3 . de sorun olabiliyor ben derimki senin sorunun modemin ıp dagıtamaması diye düşünü
hiz sorunumuz yok ama diger dedigin olabilir, cözümü nedir rica etsem bir arkadas izah edebilir mi?

OnlyMann
22-02-2009, 14:56   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Cat5 kablosunda sorun olabilir. Başka bir kablo ile deneyiniz. Takılı değil yazıyor olabilir ama kablo takılı ise kabloda kopukluk veya uçlarının teması ile ilili sorun olabilir.

Modemden ucunu çıkarttığınızda ağa bağlı değil mesajını görüyorsanız kablonun uçlarını (rj45) kontrol ediniz.

Farklı bir koablo ile denediğinizde aynı sorunu alıp almamanıza göre ip alıp almama sorununa bakılabilir.

ip alıp almadığını başlat>çalıştıra>cmd yazıp enter yapınız.
Gelen ekranda ipconfig -all yazıp listeye bakınız. Eğer gelen listede sistemde kullanılan ip bloğuna ait ip varmıdır. Yoksa aynı yere ipconfig /renew yazıp enter yapınız. Bu durumda yeni ip almaya çalışacaktır.

evakartal
22-02-2009, 22:52   |  #6  
OP Üye
80 mesaj

yanitiniz icin cok tesekkür ederim,

kablo saglam cünkü ayni kabloyu harici bir laptop a bagladigimda router cikisindan sinyal alamiyorum tipki diger sistemdeki masaüstü pcler gibi ama ayni kabloyu routere giden modem cikisina bagladigimda internet baglantisi geliyor, yani kablo saglam zaten yeni alindi..

sistemde kullanilan IP blogu dedigine göre bunlari router kendi verdi yada kurarken kuran arkadas verdi eger öyle ise nasil bilecegim o IP blog'una ait mi degil mi vs??

ipconfig /renew yazip enter yaptigimda sorun cözülmediyse ne yapmam lazim, yani o durumda

olasilik 1: IP alamiyordur
olasilik 2: IP almistir ama yine internet baglantisi yoktur

bu iki durum icin ne önerirsiniz..

tüm vakit ayiran arakadaslara tesekkür ederim

OnlyMann
22-02-2009, 22:57   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

1. olasılık için ipyi elle verebilirsiniz.
2. için ise dnsleri konrtol etmek erekebilir.

ipconfig /all da ne gördüğünüzü yazarsanız ona göre yorum yapabiliriz. Bu arada o listede varsayılan ağ geçidine başlat>çalıştır>cmd enter gelen ekranda ping varsayılan ağ geçidi ip sini yazıp enter yapınız. sonuç nedir? istek zaman aşımına uğradı şeklinde mi yoksa satırlarda giden gelen bilgilere ait bilgilermi görüyorsunuz?

evakartal
23-02-2009, 09:56   |  #8  
OP Üye
80 mesaj

zaman asimina ugradi

OnlyMann
23-02-2009, 10:02   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

O halde olmayan bir ipyi makinaya vererek deneyiniz. Öncelikle modeme ping atılıp atılmadığına bakalım. Ipyi elle vermeyi biliyormusunuz? Daha da olmadı modem ayarlarına bakabiliriz. IP verdikten sonra diğer makinalara ping yapılabiliyor mu?

evakartal
23-02-2009, 22:11   |  #10  
OP Üye
80 mesaj

bu sistem profesyonel bir network firmasi tarafindan kurulmus, firma sahibi öyle söyledi..

normal olmayan bir sey dikkatimi cekti..

modem ile router arasindaki baglanti ethernet girisine degil normal 4 cikistan birine bagli yani pc cikislara nasil bagliysa modemden gelen kablo da aynen bir pc gibi baglanmis ??? ben normal ethernet girisine bagladim ana pc deki internet de gitti yani bu sistemde aklimin almadigi bir sey var..

tüm söylenenleri denedim.. LAN görülüyor ana pc'de ama özelliklere girilemiyor. bazi özellikler engellendi manasina gelen bir uyari mesaji aliyorum

routeri resetlemedim! sistemi mevcut durumdan daha kötü bir duruma getirmekten cekindim.. en sonunda sistem IP sini ögrendim 192.168.1.113 router standart gataway ise 192.168.1.1 ve digeri 255.255.255.0

ilgin olan bir baska durum ise modemden direk baglanti yapinca gelen internet anapc de dahil tüm router cikislarindan benim kendi laptop'uma baglaninca internet gelmedi yani sadece o pc'ye ayarlanmis bir server gibi davraniyor sistem.. emin degilim ama sanki sistemdeki router'a klavuzunda yazan sekilde yani 192.168.1.1. yazarak browser'a girilmiyor.. internet TCP/IP ayarlarini secince özellikler kismi aktif olmuyor hep pasif editlenmesin diye özel bir ayar yapilmis.. kapam allak bullak oldu.. onca sey yazildi cizildi burada ve bir diger destek forumunda ama hic biri sonuca götürmedi.. bir sistemi anlamak ve o sisteme göre yorum yapmak lazim sanirim simdilik beni asti bu is, ama tüm vakit ayiranlar arkadaslara cok tesekkür ederim

OnlyMann
23-02-2009, 22:28   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Katılıyorum görmek işlemi kolaylaştırırdı.

Anladığım kadarıyla kullanılan hat G.SHDSL çünkü modem dışında orda bir de router mevcut. Arkasında da bir sunucu (ana makina dediğiniz) ve network bilgilerinin değiştirilmesine de izin verilmiyor. Policy ile kısıtlanmış olabilir. Ana makina dediğiniz makina proxy vs işlemleri de yapıyor olabilir. Modem ve Router bağla oldukları özel bir yermidir. VPN sonladırması şeklinde bir sonlandırma da yapılıyor olabilir. Anladığım kadarıyla Domain yapısı söz konusu. Eğer domain varsa zaten oldukça kısıtlama mevcuttur. Bir çok alanın değiştirilmesine izin vermez.

Önceki mesajımda dediğim gibi 192.168.1.1 iyi makinadan pingliyebiliyormusunuz?
Diğer makinaları pingleyebiliyormusunuz?

Pingliyorsanız router içerisinde kısıtlamalar vardır o yüzden internete çıkamazsınız.

Ama en doğrusu yapıyı görmek tabiki..

evakartal
24-02-2009, 11:00   |  #12  
OP Üye
80 mesaj

sistem kisaca su sekilde:

:) saka bir yana sorunu kismen cözdüm,

söyle ki,

ana bilgisayardaki cat5 kablosunun router'a giden ucunu aynen takili vaziyette biraktim ve pc de sökerek diger ucu benim kendi laptobuma bagladim.. baglanmadi ben de routerdeki ucu cikarip direk modeme taktim yine baglanmadi, dns-server ... (10.0.0.1) baglanmadi (benzer) seklinde hata verdi. vista bana onarma penceresi acti otomatik onarmak isteyip istemedigimi sordu ben de onar secenegine klickledim.. biraz bekledim islem yapiliyordu ilerliyordu serit seklinde ekranda onarma süreci ve en sonunda yine baglandi mi diye kontrol ettim pcyi internet yoktu laptopu yeniden baslattim belki yeni durumu daha iyi görü diye ve internet kaptobuma geldi.. ama benim vista yüklü laptop birseyleri otomatik degistirdi ;) sonra laptoptan söktügüm ucu interneti calismayan 2. pc ye taktim calismadi o zaman 2 pc de LAN özelliklerinden TCP\IP ayarlarina baktim otomatik dns seceneklerini aktif ettim.. internet geldi.. simdi sorun bu interneti router üzerinden almaktaydi.. söktüm modemin LAN cikisindan ve router'in LAN cisisina ilk yerine yani taktim. internet gelmedi. ben de moralim bozulmustu ki PC yi yeniden baslattigimda internetin geldigini gördüm sonucta biraz sans isi oldu ama router üzerinden ana pc ye bagli mi degil mi bilmedigim ikinci pc'nin internet baglantisini acmis oldum.. ama sistemi halen anlayabilmis degilim, yardim eden sizler, vindows vista ve laptop'um sag olsun... hepinize tesekür ederim

Son Düzenleme: evakartal ~ 24 Şubat 2009 11:01
OnlyMann
24-02-2009, 11:21   |  #13  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Hocam Ana bilgisayar dediğiniz makinada proxy türü bir program çalışıyor olabilir. DNS olarak 10.0.0.1 alması ise muhtemelen modemin swiche takılı olan ucudur. Otomatik dns al demekle TT dns almış oluyorsunuz. Daha önceki mesajlarda 192.168.1.1 şeklinde ipler vardı. Son durumda ip bilgileri nasıl? Sonra ipler elle mi verilmiş yoksa modem mi dağıtıyor? Modem dağıtıyorsa dns bilgileri verilmemiş olabilir. DNS olmadığında da makinalar kendi aralarında ping atabilirler ama internete çıkamazlar. internete çıkabilmeleri için dns bilgisi gerekir. Diğer makinlarda verilen dns bilgisi nedir? onlarda otomatik mi alıyor. Otomatik alıyorsa, modem ayarlarından dns bilgisinin olduğu alanlara dns yazmak gerekebilir. Veya yazılı dns makinasına ulaşamadığı için internet çıkışı yapmıyordur.