ağ bağlantısı

baysungur
16-01-2006, 10:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

İki bilgisayar arası ethernet kartları üzerinden bağlantı yapamıyorum. Denediğim işlemler ve konfigürasyonları şu şekildedir;
Öncelikle iki bilgisayar da xp sp2 işletim sistemli. İnternet paylaşımı yapılacak olan bilgisayarda ağ kablosu takılı olmasına rağmen ağ kablosu takılı değil yazıyor ve bu Sorudeğiştirilemiyor.Kullandığım kablo cross bağlantılı. Birkaç kişiden yardım aldım fakat durumu çözemedik.

Bu konuyu iyice baştan sona anlatımlı ifade edilebilirsek bu forumda çok kişi faydalanacaaktır. Teşekkürler...

Kansav
18-01-2006, 01:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Eğer kablo bir ethernetten direk olarak diğer ethernete bağlıysa ve "ağ kablosu takılı değil" hatası veriyorsa iki ihtimal vardır.Ya kablo bağlantısı yanlış,yada ethernet kartında sorun var...

Eğer ethernetleri direk olarak bağlıyorsan cross kablo kullanmak zorundasın.Eğer arada hub veya switch varsa direk bağlaman gerek.

Bu arada modemi Usb 'denmi bağlıyorsun yoksa ethernetten mi?

sungur
31-01-2006, 13:14   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

lan üzeerinden direk iki bilgisayar arası bağlantısı yapmak istiyorsan, bunu normal kros bağlantısı ile yapamazsın diye biliyorum dostum. bunu yapmak için bağlantı ayaklarının yani jacklara giden kabloların bağlantı sırası değişmesi gerekiyor

linke tıklarsan ayrıntılı bilgi bulabilirsin

darkstar
31-01-2006, 13:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

kros kablo zaten dedigin farkli cakilmis kablonun ismi Göz kırpma

tamerttt
01-02-2006, 23:12   |  #5  
Yeni Üye
20 mesaj

arkadaşım bence bir swittsh al seriyle işi bitir ama ethernette çalışmıyor olabilir bir ethernet al dene belki o dur problem

bilgehan
09-02-2006, 13:14   |  #6  
Yeni Üye
20 mesaj

benim konuyla alakası olan bir sorum olacak. ben komşumla aynı adsl modem üzerinen interneti paylaşıyorum(ethetnet ile bağlı). benim evimde iki bilgisayar var ve biri internete beğlı değil. iki bilgisayar arası bir ev ağı kurmak istiyorum ve aynı zamanda interneti de paylaştırmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. bir hub mı almam gerekiyor yoksa internetli olan bilgisayarıma bir ethernet katı daha alıp ethernet kablosuyla diğer bilgisayarıma doğrudan bağlayabilirmiyim? değişik alternatifleri nedir? bilgilendirirseniz sevinirim...

darkstar
09-02-2006, 13:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

ya iki ethernet bi hub bide duz kablo alman gerekiyor. yada iki ethernet bide kros kablo alman gerekiyor. yada direk agdan geleni bi huba baglayip bi tane ethernet alman gerekiyor ilk iki soyledigimde diger makinanin cikis yapmasi icin ana makina yaptiginin da acik olmasi gerekiyor. sana en az mailyeti olan iki ethernet bi kros kablo olur. ama 3-5 onemli degil dersende bi hub bi ethernetalmanda mantikli tabi

eyyuplu
14-07-2006, 20:11   |  #8  
Yeni Üye
48 mesaj

slm
2 portlu modemle iki ev bilgisayarı birbirine bağlanırsa(alt kattaki bilgsayarın ethernet kartından çıkan cat5 kablo modem in 2.portuna bağlı. ana bilgisayar  ise ethernet çıkışından  modemin 1.portuna bağlanacak).bu durumda ana bilgisayar kapalı olursa  alt kattaki bilgisayar nete bağlanabilirmi?bağlanamazsa eğer bağlantı şekli nasıl olmalıdır?
tşk...

Kansav
17-07-2006, 02:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Eğer modemi bilgisayara USB ile bağlamadıysan ve direk ethernetten bağladıysan, ana bilgisayar mantığı ortadan kalkar ve modem bağımsız çalışır.Kısaca, bağlanırsın...

eyyuplu
17-07-2006, 11:37   |  #10  
Yeni Üye
48 mesaj

slm
peki aynı modemle nete bağlanan(farklı modem portlarıtla)iki bilgisayar ağ kurabilirmi.bunun için ne yapmak gerekir.xp nin ev ağı kurma sihirbazını mı kullanmak gerekir.