Ağ'da çakışma...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
husey_inn
09-08-2005, 01:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

17 makinalık bi ağ sistemim var ...
Bu ağdaki makinalara bağlantıyı zoom 5X adsl modem ile Usb çıkışından ana makine üzerinden diğer bilgisayarlara dağıtıyordum.
çakışma problemim yok idi.
   Ancak Ana Makinada yaşadığım bazı sorunlar nedeni ile bağlantıyı Usb den değilde modemin lan çıkışı sayesinde direkt Hub/swich ( çift Hub kullanıyorum 16'lık ve 8' lik )   gönderdim ama butun makinaları açıp bağlantıyı denem istediğimde çakışma sorunu veriyor ...
Benim anlamadığım eğer çakışma var ise neden Usb ile dağıttığımda ortaya çıkmıyorda Lan üzerinden dağıttığımda çakışma yapıyor??

ben bağlantıyı Lan çıkışından vermek istiyorum Bu çakışma sorununu nasıl çözebilirim ...

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

ozzeybek
09-08-2005, 10:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Çakışma var dediğin heralde ağ adresi çakışması. Bu durumda yapacağın işlem çok basit ya makinelerin ip adreslerini otomatik olarak ayarlayıp modemin DHCP üzerinden IP adresini almasını yada diğer sistemlerin iplerini değiştirip ip adreslerini kontrol etmen lazımdır. yüksek bir ihtimal ile modemin içinde aynı anda çift DHCP dağıtıcı olduğundan bu çakışmayı veriyor

zozturk
09-08-2005, 11:01   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

bu konuda yapman gereken yapmış olma ihtimalin var ama swict hub dahil tüm sistemi kapatacaksın yeniden açacaksın lan üzerinden dağıtım da başka bir sorun yaşamassın ben defalarca ve değişik şekillerde bu işlemi yaptım birdefasında paylaşım veremedim sebebi ise ağdaki bilgisayarlarımda virüs vardı modem in feirwol u engel oluyor öncelikle sistemin virüs temizliğini gözden geçirmeni tavsiye ederim

husey_inn
11-08-2005, 22:57   |  #4  
OP Taze Üye
16 mesaj

ağ üzerindeki bilgisayarlarda Lovgate ve Worm virüslerine rastladım. Bu çakışmaya neden olabilir mi acaba_?

Kapalı Hesap (8034)
11-08-2005, 23:47   |  #5  
Kapalı Hesap
237 mesaj

olabilir bu virüslerden her şey beklenir

Recep Baltaş
11-08-2005, 23:47   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj