Arkadaşlar önce sorunu kısaca özetleyeyim,
Çalşıtığım yerde birkaç bilgisayardan oluşan bir ağımız var ve ağdaki dosya paylaşımını daha güvenli hale getirmek için her bilgisayarda özel bir kullanıcı hesabı tanımladım (Backup Operators, Network Configuration Operators, Remote Desktop Users gruplarına dahil). Sonra tüm paylaşımlarda sadece bu kullanıcıya hak (hem Paylaşım hem de Güvenlik kartlarındaki izinler ile) tanıyacak şekilde ayarlamaları yaptım. Bundan sonrasında artık bir bilgisayara girerken kullanıcı adı ve parola soran ekran geliyor ve tanımladığım kullanıcı adı ve parola ile giriş yapıyoruz.
Buraya kadar bir sorun yok ama bu ayarlamaları yapmadan önce kendi bilgisayarımdan bir arkadaşın bilgisayarına giriş yaparken şifre sormuş ve ben de arkadaşın bilgisayarındaki Administrator kullanıcısını ve parolasını girerek giriş yapmıştım, bu esnada da daha sonra tekrar tekrar girmemek için parolayı kaydek kısmını işraretlemiştim (işaretlemez olaydım!). Sonra yukarıdaki ayarlamaları yaptıktan sonra artık arkadaşın bilgisayarına giriş yaparken parola sormadan giriş yapmama karşın paylaşımlara erişmeye kalktığımda bu kaynağa erişimim olmadığını söyleyen (haliyle!) uyarıyla karşılaşıyorum.
Benim Windows'un ağ parolalarını nerede depoladığını bulmam ve sıfırlamam lazım çünkü bu hatayla daha öncelerde de karşılaşmıştım. Geçici bir çözüm olarak arkadaşın bilgisayarlarındaki paylaşımlarda Administrator kullanıcısına da hak verebilirim ama bana asıl gereken ağ parolasının tutulduğu yer ve nasıl sıfırlanacağı!
Sonuç olarak Windows işletim sisteminde ağ parolası nerede depolanır ve/veya nasıl sıfırlanır.
(Kullandığım işletim sistemi Windows XP Pro SP2)