Resimdede gördüğünüz gibi orada benim bilgisayar ağ paylaşımına açık ve ben bazı yerlerde ağ paylaşmak istiyorm ama benim paylaştığım klasörü herkesin girmemesini istiyorum sadece istediğim kişiler yani benim bilgisayardaki klasörleri görmek için şifre gereksin ağdaki bilgisayarıma nasıl şifre koyarım
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/695/adszsos.jpg/][/URL]
Ağ paylaşım
Paylaşmak istediğiniz klasöre sağ tıklayın Özellikler>Paylaşım sekmesinde Gelişmiş Paylaşım'a tıklayın. Bu Klasörü Paylaş kutusunu seçin. Alt tarafta İzinler seçeneğini aktifleşecek. Ona tıklayın. İzinler ekranı açılınca ortadaki Ekle butonuna basın. Oradan Gelişmiş butonuna basın ve açılan pencereden Konumlar butonuna basın. Açılan pencereden ağınızı seçin ve ağdaki bilgisayarın orada listelenmesi lazım. İzin vermek ya da kısıtlamak istediğiniz bilgisayarı seçin Tamam'a basın. Bir önceki pencereye dönecek. Orada da Tamam'a basın. Bir önceki pencereye dönecek ve ekrandaki kutuda izinlerini düzenleyeceğiniz bilgisayarın adresi yazılı olacak. Tekrar Tamam'a basın. Bir önceki pencereye dönecek ve oradaki listede artık şimdi seçtiğiniz bilgisayar yer alacak. Bilgisayarı seçin ve alttaki kutudan dilediğiniz izinleri verin. Tamam'a basa basa çıkın.
Yazı karışık gibi ama uygulaması kolay. Başka yöntemler de var ama bunu yazdım.
BEn klasörleri demiyorum direk ordaki pcye tıkladığında parola soracak ben 2-3 tane bilgisayarda böyle gördüm ama benim biglsayara tıklayınca direk klasörlere giriyor
normalde paylasima acilan pc de windows sifre istemesi lazim.Benim de pc paylasimd homegroup, girmeye calistigimda kullanici adi ve sifre istiyor (karsidaki pc de olan kullanici adi ve sifre)
Ağ paylaşımında parola sorduğuna hiç rastlamadım ki zaten öyle bir şey olsa ağ bağlantısını kullanan diğer uygulamalar ne yapacak? Parola sistemini nasıl geçecek? Anlattığım yöntem parola koymakla birebir. Girmesini istemediğiniz bilgisayara parolayı söylemezsiniz ya da anlattığım şekilde istemediğiniz bilgisayara erişim vermezsiniz.
Ağ ve paylaşım merkezinden bu dediğinizi yapabilirsiniz. Parola hizmetinde parolanızı belirleyip parolayı paylaşmak istediğiniz arkadaşlarınıza verek paylaşım yapabilirsiniz.
Ayrıca arkadaşın dediği gibi klasörler seçeneğinden sunucu bazlı kişiye özel dosya paylaşımınada izin verebilirsiniz..