ağ şifre istiyor

sward
08-11-2007, 14:44   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

selam,bilgisayar hakkında pek bilgim yok bunu belirteyim
xp sp 2 kullanıyorum
evde 2 bilgisayar var ve modem üzerinden aramızda ağ bağlantısı var..sorun şu ki ben ağ bağlantılarımdan arkadaşımın "paylaşılan belgeler" klasörünü görebiliyor ve açabiliyorum her türlü alma-ekleme işlemini yapabiliyorum,fakat paylaşıma açtığı diğer klasörleri sadece "çalışma grubu bilgisayarları"ndan onun bilgisayarına girince görebiliyorum...

fakat arkadaşım ağda benim "paylaşılan belgeler" klasörümü görebiliyor ama açamıyor,"çalışma grubu bilgisayarları"ndan benim bilgisayara tıkladığımızda ise şifre istiyor..ama ben bilgisayara ve ağa hiç birşekilde şifre bırakmadım...

bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltebiliriz..yardımcı olursanız sevinirim..

stern
08-11-2007, 16:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Paylaştırdığın bu dosyalara everyone kullanıcı için hem paylaşım izni hemde ntfs iznlaeri için tam denetinm verdikten sorna tekrar kontrol edermisn

sward
09-11-2007, 09:04   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

o dediklerini nasıl yapabilirim acaba.açıklayabilirmisin..

stern
09-11-2007, 10:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

ilk olarak bir dosya içersinde araçlardan klasör seçeneklerine gelin bu bölümde görünüm tabında "basit dosya paylaşımını kullana seçeneğinin yanıonda ki işareti kaldırdıktan sonra tamam diyerek kapatın
ardından paylaşımdıaki dosyaya sağ tıkla ve özelliklere gel bu bölümde hem pylaşım hemde güvenlik tabını görmeniz gerekiyor
paylaşım tabına geldikten sonra bu klasörü payla de ve izinlerde everyone kullanıcısını göreceksin tam denetim ver ardından güvenlik tabına gelin ve bu bölümde ekle diyerek everyone kullanıcısını ekleyin tam denetim verdikten sonra tekrar kontrol edermisn