ağ sürücü bağlantı sorunu

sedatuysal52
17-10-2007, 10:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj

merhaba, Network sistemimde xp pro işletim sistemi kurulu terminaller kullanıyorum. Server üzerinden çalıştırdığım bir program kullanıyorum. programın çalışması için ilgili klasörü paylaşıma açıp ağ sürücüsü oluşturuyorum ve program çalışıyorum. Ancak terminal pc yi kapatıp açtağımda oluşturduğum ağ sürücüsü bağlantısı kesiliyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim. iyi günler...

black_flood
17-10-2007, 11:51   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

normalde bağlantı oluştururken küçük bir kutucuk var herzaman bağlantının  otamayik yapılmasını sağlayan o kutucuk işaretli değil bence ondan yapıyor.oturum açıldığında yeniden bağlan yazıyor kutuda o seçili olmalıdır.

sedatuysal52
17-10-2007, 12:04   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

"Bilgisayar açıldığında otomatik bağlan" seçeneğini özellikle dikkat ederek seçiyorum. bilgisayarı tekrar açtığımda Bilgisayarım seçeneğinin altında sürücü bağlantı durumuna bakıyorum. Ağ sürücüsünün yanında bağlantı kurulamadı ifadesi oluyor...

black_flood
17-10-2007, 13:37   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

bu network iletişiminde sorun olduğunu gösterir.yada büyük ihtimallen xplerden kaynaklanıyor kullandığın firewal nedeni ile ilk açılış esnasında protokoller kapalı geliyor.buna benzer bir sorunu panda antivirüsün 2006 sürümünde yaşıyordum.firewalı iptal et dene yine olmadı bir tanesine sistemi sıfırlamanı tavsiye ederim bunu yapınca olmama şansı çok düşük bir ihtimaleğer sıfırlayınca sistemi normal çalışırsa hepsine aynısını uygulamaktan başka şansın yok birde network kartı sürücülerini güncellemeyide unutma.

sedatuysal52
17-10-2007, 13:47   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

bir BAT dosyası hazırlayıp Açılışa yerleştirebiliriz. bu BAT dosyasının oluşturulmasının nasıl olacağını bilmiyorum. örneğin Ağ sürücüsüne bağlan kısmında oluşturduğum Örneğin: ağ sürüsü Y: klasör olarakta Mer1447\MER
şeklinde yaptığım ağ bağlantısını BAT dosyasıyla nasıl oluşturabilirim. Bildiğim hertürlü yolu denedim olmadı. yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...

black_flood
17-10-2007, 15:13   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

bence bat yapma script oluşturman daha mantıklı olur batı ben hiç kullanmıyorum.peki diyeceksin o nasıl olacak microsofttan vede www.sistemuzmani.com 'dan bu tarz bir scripte neler yazman gerektiğine dair bilgi alabilirsin.microsoft hazır paket olarak sunar sen yapılandırırsın ama sistem uzmanında yazılımcılarda mevcut biraz beni aşıyor komutlarını yazmak ama tek bildiğim normal bir xp sistem kapanıp açıldığında bu ayarları tekrarlamak için bir bat yapıyor ama büyük ihtimallen policy var ise uygulanmış server üzerinden bu nedenden dolayı yazamıyor.server dediğin sanırım 2003 server dediğim siteden yardım alarak çözmek mümkün benimde en çok başvurduğum yerlerden biridir.

stern
17-10-2007, 17:53   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

net use x: \\paylaşım  /user:bilgisayar adı\kullanıcı adı şifre olarak
bağlanmak istediğiniz bilgisayardaki kullanıcı adı ve şifresini kullanarak,
bu komutları bat dosyası halinde başlangıca koyduktan sonra tekrar kontrol
edermisniz. veya control keymgr.dll başlattan çalıştıra yazın ve sonrasında
gerekli kullanıcı adı ve parola bilgilerini diğer bağlanmak istediğiniz
bilgisayara göre yapılandırın ve map işlemini kontrol edin