Ağ Yönetim Programı

gencer84
20-03-2009, 14:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba;
Arkadaşlar ben 75 bilgisayarı olan bir internet cafe işletiyorum. Bu sistemi yönetmek çok zor oluyor. İki tane problemim var.
1- 4096 mbps bağlantı hızım var. Modemden sonra iki Hub ile bilgisayarlara internet bağlantısını dağıtıyorum. Ancak bağlantı çok yavaş. Bunu nasıl hızlandırabilirim?
2- Bir tane ana bilgisayar kurmayı ve bu bilgisayar üzerinden 75 bilgisayarı yönetmeyi düşünüyorum. Burda bir yazılıma ihtiyacım var. Mesela cafe bilgisayarlarına oyun kurmak, program yüklemek, yedek almak gibi işlemleri ana bilgisayarda kurulu olan bu yazılım üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Bütün bilgisayarlara tek tek bağlanarak değilde tek komutla hepsi üzerinde gerçekleşmesini istiyorum. Bu özelliklerde bildiğiniz bir program var mı ücretli olması sorun değil.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

OnlyMann
20-03-2009, 14:47   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

1. madde için öncelikle hub yerine switch kullanmalısınız. ayrıca proxy sunucu kurarsanız hızınız yükselecektir. çünkü proxy sunucu aynı zamanda kaşeletyecektir. doalyısıyla localde sayfayı getirmesi daha hızlı olacaktır.

2. için ise dediğinizi yapabilecek MS uygulamaları var. wus veya sms ama sadece program kuruluşu yapılabilir. ancak bu şekilde kullanımı çok önerilmez. ekstradan sistem yani bir domain yapısı gerekebilir.maliyeti de yüksek olacaktır. bu da cafe de tercih edilmez. çünkü domainle bir çok kısıtlama gelecektir. oda başlı başına sorun olur. bunun yerine imaj oluşturup kullanmalısınız. ama network yönetimi anlamında da farklı programlar kurabilirsiniz.