Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hozdemir
03-03-2004, 17:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhabalar.
Delphi de yaptığım ve paradox veritabanı kullanan ve table larla erişim yaptığım bir proğram gayet güzel çalışıyor. ama dün yeni bir bilgisayar aldık ve işyeri ağı kurduk. yeni bilgisayardan benim programı çalıştıramadım. acaba kodu mu değiştirmeliyim vede nasıl?

hasanyasin
03-03-2004, 18:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu program nasıl bir program? Ağ üzerinde mi çalışacak? Eğer böyle olacaksa, bir istemci bir de sunucu olması gerekiyor. Bir bilgisayarda sunucu kuracaksınız, diğerlerinde de buradan erişip işlem yaptırabilecek bir istemci olacak. Bunu açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Yani programı, diğer bilgisayarda nasıl çalıştırmak istiyorsunuz? Diğerinden tamamen bağımsız mı?

Eğer tek sorun, bağımsız bir programın bir bilgisayarda çalışıp, diğerinde çalışmaması ise, o zaman şunlara dikkat etmelisiniz:
Bu program tek başına çalışmıyordur. Bir veritabanı sunucusuna bağlanıyor anladığım kadarıyla ve bu sunucuyu  diğer bilgisayarda da bulundurmazsanız, o zaman doğal olarak orada çalışmaz.
Eğer programı çalıştırmak istediğiniz bilgisayarda, öncekinden farklı bir işletim sistemi varsa, bu da çalışmasını engelleyebilir.

Programınız hakkında daha detaylı bilgi verirseniz, belki size daha fazla yardımım dokunabilir...

hozdemir
04-03-2004, 09:34   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

evet proğram ağ üzerinde çalışacak. yani sunucuda yüklü proğramı diğer makinadan çalıştırmalarını istiyorum. proğramımı diğer makinaya kopyalarsak vede bde yüklersek çalışıyor. benim istediğim aynı verileri kullanmaları.

LmandrakeL
04-03-2004, 10:31   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Paradox Delphi ile Mükemmel Entegre Bir Veritabanı Kahkaha Visiual Basic için Access neyse Delphi için de Paradox odur. Fakat Kullandığın programı Kendi makinan Dışında diğer ağ ortamlarında kullanmak istiyorsan Her makinaya bu programı kopyalamaman gerekir. Yalnızca Kendi makinanda bu program kalacak ve diğer makinalara BDE yi kuracaksın bu Delphi Veya C++ Builder ile gelen 7 MB boyutunda bir veritabanı motorudur. Bunu kurduktan sonra Şu ayarları yapmalısın ;


---Bu ayarları yapmadan önce programına sağ tıkla ve tam paylaşım ver (tabii hatırlatmak maksadı ile Kahkaha ) Ve ağda bu programı kullanacak makinaları ağ bağlantılarında görmen gerekir(Tabbiii bunuda söylemeye gerek yok ama hatırlatmakta fayda var Kahkaha )


Daha sonra program kurulduktan sonra Denetim masasında BDE Yöneticisini çalıştır. Gelen ekrandan Senin makinanda dahil olmak üzere hermakinada Bir alias Tanımlamalısın(Alias = Takma isim veritabanlarına daha kolay ulaşmak ve anlaşılabilirliği sağlamak için verilen isim  Cool) Bunu yapmak için ağaç yapısına sağ tıkla ve New 'a tıkla Ve çıkan menuden STANDART 'ı seç bunu yaptıktan sonra Sağ menude path Yazan yere Programın ve Veritabanlarının bulunduğu klasörü göster ve Default Driver olarak PARADOX 'u seç(Çünkü PARADOX kullanıyorsun Kahkaha ) Daha Sonra Bunu her makina da tekrar et ancak Ağ üzerinde diğer makinalarda \\Anamakina\programklasörü biçiminde vermelisin Ve son olarak Yukarıya bakarsan Configuration isimli bir tab göreceksin Buradan Drivers - Native - PARADOX seçeneğini seç ve oradan NET DIR yazan yere programın bulunduğu sürücüyü belirt. Eğer Dil ayarlarında TÜRKÇE kullanmış isen buradaki seçeneklerden Türkçe yi seç Ve Bu işlemlerden Sonra System Tabından LOCAL SHARE yi true yap Bundan Sonra Tüm makinalar tek program üzerinden yani programı kurduğun makina üzerinden programı kullanabilecektir.Piyasadaki ETA , LOGO tarzı programlar bu yapıdadır...


       İyi çalışmalar Gülümseme

hozdemir
04-03-2004, 16:15   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Çok teşekkür ederim. kendi proğramımın database.namelerini önce oluşturup her makinada alias oluşturdum ve proğram çalışıyor. peki ana makinada lks2 yüklü onu da diğer makinadan çalıştırabilirmiyim.