Merhaba Arkadaşlar,
Mic.server2003 kurulu bir serverımız ve xp home kurulu terminallerimiz var, bu terminaller serverdan ağa bağlanılarak bir muhasebe programını çalıştıryorlar fakat 2 bilgisayar her açılışında servera bağlanamıyor nedeni ise her açılışında ağa bağlanma parolasını sorması.. parolayı kaydetme seceneğini vermiyor serverda parola herzaman geçerli olsun ikonunu secmişim ama bu iki bilgisayarda her açılışında bu ağa bağlanmama sorununu yaşıyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim.
İlginize şimdiden teşkkürler.
ağa bağlanma
Nasıl bir hata alıyorsun sen bağlan diyince ne oluyor bir uyarı var mı?
Bilgisayar her açıldığında Sürücüye bağlanamadı diye görev çubuğunda sürücü resmi üzerinde çarpı işareti veriyor bağlanmak içinde bilgisayarımın içine girip oradaki ağ bağlantısının üzerini çift tıklıyorum ki şifreyi sorup ağa bağlanıyor yani şifreyi her açılışında soruyor şifreyi hatırla veya kaydetme olayı yok bu sadece server 2003e bağlandığında oluyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığında durum aynı oluyor yeniden ağa bağlanmak için bu işlemleri yapıyoruz.
Kayıt defterinde aşağıdaki anahtarların değerlerini 0 olarak değiştiriniz.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa altinda RestrictAnonymous
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa altinda ForceGuest
Yardımın için teşekkürler,,
Kayıt defterinindeki işlemleri yaptım ama yinede şifreyi hafızaya aldıramıyorum her açılış kapanışta bağlanamadı diye hata veriyor. Bu şifreyi hafızasına işlemesi için komut gibi bişi varmıydı....
merhaba
başlat/ ayarlar / denetim masası
burdan kullanıcılar bölümüne gel ve kullanıcıyı seç
sol menüde ağ parolarımı yönet seçeneği vardır.
buraya parolayı kaydedersen bu sorun ortadan kalkar.
Bir şey sormak istiyorum.
Benim okuduğum bir kitapta XP Home Edition'un 2003 Serverlarda Client olarak çalışamayacağı active directory üyesi olamayacapı falan yazıyordu. Siz workgroup olarak mı çalışıyorsunuz. Home Editionun ağ yeteneklerinin sınırlı olduğunu sanıyordum.
?
Yazılarınız için teşekkürler arkadaşlar fakat her şeyi denedim ama olmuyo. Sonuç olarak ahmetai53ün yazdığı gibi Home edition Active directory üyesi olmadığından bağlanamıyormuş bu yüzdende her bağlanmada elle bağlanma yöntemini uyguluyoruz. Bu işlem Vista Home Premium Edition işletim sistemindede aynısı oluyor. Evet Home Editionda work group olarak çalıştırıyorum. Bu ağda domain i heuz etkinleştirmedim. Zaten Home editionla domain kullanılamıyor yenilemem gerekiyor tum işletim sistemlerini ama şimdilik ihtiyaç yok :)
Tekrar teşekkürler ilginiz için.