Öfff öfffffff.Şu ağ kurulum sihirbazı ile neden vakit kaynbedersiniz anlamıyorum ki...İki bilgisayara doğru ip ayarlarını girersen ve kabloda sorun yoksa,şakır şakır çalışır.Cross bağlı kablo ile yapılacak ağ şu şekildedir.
Cross bağlanmış kabloyu sirek iki bilgisayarın ethernet kartlarına bağlarsın.İki birgisayarda da "microsoft ağları için istemci","micsoroft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı","NWlink ipx/spx/netbios uyumlu iletişim kuralları","internet iletişim kuralları tcp/ip" protokollerinin yüklü olması gerekir.
Ip ayarları aşağıdaki gibi olacak.
PC1 için
Bilgisayar adı : mak1
Çalışma grubu : home
ip adresi : 192.168.254.10
alt ağ maskesi : 255.255.255.0
ağ geçidi : modem varsa ip adresi
birincil dns sunucusu : 212.175.13.34
ikincil dns sunucusu : 212.175.13.35
PC2 için
Bilgisayar adı : mak2
Çalışma grubu : home
ip adresi : 192.168.254.20
alt ağ maskesi : 255.255.255.0
ağ geçidi : modem varsa ip adresi
birincil dns sunucusu : 212.175.13.34
ikincil dns sunucusu : 212.175.13.35
İki bilgisayara bu ayarları yaptıktan sonra saatin yanında "yerel ağ bağlantısı şu anda bağlı" iletisi çıkar.İki bilgisayarada tam paylaşım verdiğin zaman sorunsuz olarak dosya transfer işlemlerini yapabilirsin...
Sonuç : ASLA ev ağı kurulum sihirbazı ile vakit kaybetmeyin.Yukarıdaki işlem iki bilgisayar için toplam 30 saniyenizi bile almaz ve kablo çıkmadıktan,bilgisayarlardan biri çökmedikten,bilgisayarlarda ip ayarları değiştirilmedikten sonra ASLA sorun çıkarmaz.Ben 7 yıldır böyle yapıyorum...