Ağda web sunucusu...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
AzRaiL
24-09-2004, 17:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım.

Benim zoom 4x modemim var bu modemi 20 makineli bir ağa bağladım
bu ağda benim makineme web sunucu kurdum.

İnternet ten herhangi biri benim makineme nasıl bağlanacak?

Ben denediğimde direk zoom 4x modemi görüyor.

Yardımınız için teşekkürler.

AzRaiL
30-09-2004, 18:16   |  #2  
OP Taze Üye
17 mesaj

Bi yerden öğrendiğime göre virtual server la alakalıymış.

Banned
30-09-2004, 21:42   |  #3  
Banlandı
1,133 mesaj

MOM 2000 ile Windows 2000 Server, Active Directory, IIS, Terminal Services, Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MDTC), Windows Internet Naming Service (WINS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Domain Name Service (DNS), Microsoft Transaction Service (MTS), Microsoft Message Queuing (MSMQ) gibi servisleri veya Exchange Server, Microsoft SQL Server, Proxy Server, Systems Management Server, Commerce Server, Host Integration Server gibi sunucu uygulamalarının takibini ve yönetimi yapılabiliyor

ByShadoW
18-10-2004, 21:47   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

valla bu konu benimde ilgimi cektim turanozzeyubek kardesim müsait oldugun zaman bu yukarıda saymış oldugun proglamlar ve nasil kullanılmaları gerektigi hakkında bilgi verirsen sevinrim. simdiden teşekkürler??

Banned
19-10-2004, 09:58   |  #5  
Banlandı
1,133 mesaj

her zaman için yardımcı olmak görevimizdir...

BilisimAkademi
29-10-2004, 15:55   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba benim anladığım kadarıyla örneğin istanbul ile izmir arasındai bir userın pc'sine bağlanması olayı ben sana tek tek yapman gerekeni anlatayım

Windows 2000'in bu alandaki düzenlemeleri Routing and Remote Access (RRAS) programı, kullanıcıların uzak yerlerden dial-up bağlantılarla bağlanması, güvenliğin sağlanması ve bağlanan istemci bilgisayarlara DHCP ile IP adresi atanması gibi işlemleri içerir.

Windows 2000'in bu alandaki düzenlemeleri Routing and Remote Access, istemcilerin normal telefon hatlarının yanı sıra ISDN, DSL gibi hızlı bağlantıları da kullanmasına olanak tanır. Kısaca bir Getaway yöntemi diyebiliriz.2 türlüdür;

-Dial-up bağlantı.

-VPN bağlantı.

Dial-up bağlantılar, kendi modemleri ve telefon bağlantıları aracılığıyla RRAS server'a bağlanırlar. Bu bağlantının olabilmesi için, şüphesiz RRAS server üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılması gereklidir.

VPN ise bir dial-up bağlantı ile yapılan doğrundan bağlantı yerine, bir ISP üzerindeki VNP bağlantısına bağlanılır. Bu VPN gateway'i aracılığıyla şirketteki RRAS server'a bağlanılır. Bu anlamda güvenlik daha önemlidir

Güvenliği çok özen göstermelisin Extensible Authentication Protocol olabilir mesela en iyisi bu zaten EAP kimlik denetimi şu araçlar sayesinde sağlanır;

-Generic token kartları

-MD5-CHAP

-TLS

Windows 2000 üzerinde RRAS servisini yapılandırmak için;

1. Administrative Tools'dan Routing and Remote Access'i seçin.

2. Routing and Remote Access konsolunda server'ın üzerinde sağ tıklayarak

Configure and Enable Routing and Remote Access sihirbazını başlatın.

GELEN DIAL-UP BAĞLANTILAR İÇİN RAS YAPILANDIRMASI
RRAS servisi Windows 2000 Server üzerinde varsayım olarak kurulur. Andak RRAS servisini yapılandırabilmek için Administrator ya da Administrator grubunda olmak gerekir.

RRAS üzerinde gelen dial-up bağlantılarını yapılandırmak için ;

1. TCP/IP'i kurun ve yapılandırın. Uzaktan erişim servisinin NWLink, NetBUEI ya da AppleTalk kullanan istemcilerin erişimine de izin verecekse, bu protokolleri de kurun ve yapılandırın.

2. Administrative Tools menüsünden Routing and Remote Access'i açın.

3. Konsol ağacında sunucu adı üzerinde sağ tıklayın ve Configure

and Enable Routing and Remote Access'i seçin.

4. Routing and Remote Access Server Setup Wizard'ı başlar. Next ile devam edin.

5. Common Configuration sayfasında Remote access server'ı seçin ve Next ile ilerleyin.

6. Remote Client Protocols sayfasında ise istemcilerin bağlanabilmesi için gerekli tüm protokollerin olduğunu kontrol edin. Next ile devam edin.

7. Network Selection sayfasında, istemcilere atanacak olan Network bağlantısını seçin ve Next ile ilerleyin.

8. IP Address Assignment sayfasında "Automatically" ya da "From a

specified range of addresses" seçeneklerinden birisini seçenerek dial-in bağlantı ile bağlanacak istemcilere atanacak IP adreslerini düzenleyin.

9. Managing Multiple Remote Access Servers sayfasında RADIUS (Remote Authentication Dial-In User Service) yapılandırmasını seçin ya da seçin ya da daha sonraya bırakın. Next ile devam edin.

10. OK ile DHCP mesaj kutusunu kapatın

11. Ardından Finish ile sihirbazı sonlandırın.

RAS Policy ayarlarına bir göz atarsak;
1. Routing and Remote Access bağlantıya göre koşullar (conditions) bakar.

-Bağlantının özelliklerini içeren bir ilke yoksa, bağlantı geri çevrilir.

-İlke ile bağlantı uyuyorsa, istemcinin dial-in izinlerine bakılır.

2. Routing and Remote Access, kullanılan dial-in izinlerini kontrol eder.

. Eğer izin Deny ise bağlantı yine geri çevrilir.

. İzin Allow ise diğer özelliklere bakılır: Verify Caller ID ve Assign a Static IP Address gibi.

3. Ardından Profil değerlendirilir.

İşte olay böyle örneğin sen bunların yapabilmen için Active Directory Kurarsan tek bir ana makinadan GPO ayarlarından istediklerine yönetebilirsin.Ve işin daha rahata ve kolay olur.

Ancak birde istersen sana biraz masraflı yoldan bahsedeyim Frame relay yolu
http://www.highspeed.com/img/framer5.gif

Son Düzenleme: BilisimAkademi ~ 29 Ekim 2004 15:57
seyfigo
07-11-2004, 18:49   |  #7  
Yeni Üye
20 mesaj

Selam,

bu konuda kendim de sorun yasamis ve sorunu yine kendim cozmek zorunda kalmisitim, tabi ki bu modem'in ithalatci firmasindan Zeliha Sevilmis hanim'in gercekten cok profosyonel cabalari da var bu cozumun icinde.....

daha once yine birkac yerde yayinladigim asagidaki yaziyi oldugu gibi gonderiyorum, cunku bu yaziyi yazdigim siralar da ben de zoom modem kullanmaktaydim.....

==========================================

MODEM ROUTER VE IIS KONFIGURASYONU:

Bu bolumdeki yazimda sizlere, ADSL kullanicisi olupta IIS kurmak isteyenlerin ve sayfalarini kendi makinasinda host etmek

isteyenlerin cok isine yarayacak bir bilgi vermek istiyorum...

Kendi router'im zoom x4 oldugundan haliyle zoom menulerine gore orneklemeler yapacagim, ama baska markalarda da menuler asagi

yukari ayni

oluyor...ama problem yasayanlar seyfigo@yahoo.fr' ye mail atarlarsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim....

IIS' kurup calisir duruma getirdiginizi kabul ediyorum.

Oncelikle yapmaniz gereken ;kendi makinanizin "lan connection" ayarlarina girip,
tcpip ayarlarindan makinaya, router'inizin DHCP araligi disinda kalan sabit bir ip atamak,

(ornegin zoom modemlerde dhcp araligi default olarak : 10.0.0.3 ten 10.0.0.13 e kadar olan ip araligidir)

ben kendi denemelerimde

sabit ip olarak :10.0.0.27
Subnet mask icin:255.255.255.0
default gateway :10.0.0.2
dns icin :10.0.0.2 verdim...

Bu ayarlari yaptiktan sonra sirada modem ayarlari var :

modem'de "virtual server" 'a girip, makinaya atamis oldugumuz sabit ip'ye 80'inci porttan girise musade etmek icin gerekli

ayarlar

yapiliyor

Burada host ip adres'e: makinaya vermis oldugunuz

sabit ip'yi : 10.0.0.7
public port'a : 80
private port'a : 80

veriyorsunuz....

Bu ayarlari yaptiktan sonra sayet internet explorer'a 10.0.0.27 girerseniz, iis'te host edilen web sayfasinin acildigini,

ancak
dis ip'niz olan 81.XX.XX.XX ile baslayan ip adresinizi girdiginizde,
modem interface'inin sifre panelinin sizi karsiladigini goreceksiniz !!!

Bu sorunu cozmek icin, modem interface,inin port'unu 80 haricinde bir port'a ornegin 8080'e atabilirsiniz (zoom modem icin bu

ayar "misc configuration" 'dan yapiliyor)...

Bunu yaparsaniz da: kendi dis ip'inizi girdiginizde hicbir sey acilmadigini,
ancak size ait bu dis ip'yi giren birinin web sayfasini problemsiz gordugune sahit olacaksiniz, bu sorunu cozmenin yolu ise,

web server

kurulu olan bu makinanin ve agdaki diger makinalarin internet'e proxy server arkasindan cikmasi...

Bunun icin internet'te bulacaginiz free proxy adreslerinden birinin ip'sini ve portunu internet connection ayarlarina

girerseniz

iste o zaman siz artik internet'e 81.xx.xx.xx ip'siyle degilde proxy server'in ip'si arkasindan cikacaginiz icin, artik kendi

makinaniz'dan veya agdaki baska bir makindan
81.xx.xx.xx ip'sini girdiginizde sayfanizin artik problemsiz acildigina sahit olacaksiniz...

Ben kendi denemelerim icim http://www.deluxnetwork.com/pgs/proxy.php

adresinden bi proxy aldim ve sonucccc mukemmellllll, hersey problemsiz calisiyorrrr !!!!

sayet yine de net olmayan seyler varsa lutfen yazin yardimci olmaya calisayim

seyfigo@yahoo.fr

Bu arada yukarida ki yaziya cevap olarak yazilmis vpn ve diger baglanti sekillerini anlatan yazi cok guzel, yazan arkadasi tebrik ediyorum.......

Saygilar

SEYFIGO

seyfigo
07-11-2004, 18:50   |  #8  
Yeni Üye
20 mesaj

Selam,

bu konuda kendim de sorun yasamis ve sorunu yine kendim cozmek zorunda kalmisitim, tabi ki bu modem'in ithalatci firmasindan Zeliha Sevilmis hanim'in gercekten cok profosyonel cabalari da var bu cozumun icinde.....

daha once yine birkac yerde yayinladigim asagidaki yaziyi oldugu gibi gonderiyorum, cunku bu yaziyi yazdigim siralar da ben de zoom modem kullanmaktaydim.....

==========================================

MODEM ROUTER VE IIS KONFIGURASYONU:

Bu bolumdeki yazimda sizlere, ADSL kullanicisi olupta IIS kurmak isteyenlerin ve sayfalarini kendi makinasinda host etmek

isteyenlerin cok isine yarayacak bir bilgi vermek istiyorum...

Kendi router'im zoom x4 oldugundan haliyle zoom menulerine gore orneklemeler yapacagim, ama baska markalarda da menuler asagi

yukari ayni

oluyor...ama problem yasayanlar seyfigo@yahoo.fr' ye mail atarlarsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim....

IIS' kurup calisir duruma getirdiginizi kabul ediyorum.

Oncelikle yapmaniz gereken ;kendi makinanizin "lan connection" ayarlarina girip,
tcpip ayarlarindan makinaya, router'inizin DHCP araligi disinda kalan sabit bir ip atamak,

(ornegin zoom modemlerde dhcp araligi default olarak : 10.0.0.3 ten 10.0.0.13 e kadar olan ip araligidir)

ben kendi denemelerimde

sabit ip olarak :10.0.0.27
Subnet mask icin:255.255.255.0
default gateway :10.0.0.2
dns icin :10.0.0.2 verdim...

Bu ayarlari yaptiktan sonra sirada modem ayarlari var :

modem'de "virtual server" 'a girip, makinaya atamis oldugumuz sabit ip'ye 80'inci porttan girise musade etmek icin gerekli

ayarlar

yapiliyor

Burada host ip adres'e: makinaya vermis oldugunuz

sabit ip'yi : 10.0.0.7
public port'a : 80
private port'a : 80

veriyorsunuz....

Bu ayarlari yaptiktan sonra sayet internet explorer'a 10.0.0.27 girerseniz, iis'te host edilen web sayfasinin acildigini,

ancak
dis ip'niz olan 81.XX.XX.XX ile baslayan ip adresinizi girdiginizde,
modem interface'inin sifre panelinin sizi karsiladigini goreceksiniz !!!

Bu sorunu cozmek icin, modem interface,inin port'unu 80 haricinde bir port'a ornegin 8080'e atabilirsiniz (zoom modem icin bu

ayar "misc configuration" 'dan yapiliyor)...

Bunu yaparsaniz da: kendi dis ip'inizi girdiginizde hicbir sey acilmadigini,
ancak size ait bu dis ip'yi giren birinin web sayfasini problemsiz gordugune sahit olacaksiniz, bu sorunu cozmenin yolu ise,

web server

kurulu olan bu makinanin ve agdaki diger makinalarin internet'e proxy server arkasindan cikmasi...

Bunun icin internet'te bulacaginiz free proxy adreslerinden birinin ip'sini ve portunu internet connection ayarlarina

girerseniz

iste o zaman siz artik internet'e 81.xx.xx.xx ip'siyle degilde proxy server'in ip'si arkasindan cikacaginiz icin, artik kendi

makinaniz'dan veya agdaki baska bir makindan
81.xx.xx.xx ip'sini girdiginizde sayfanizin artik problemsiz acildigina sahit olacaksiniz...

Ben kendi denemelerim icim http://www.deluxnetwork.com/pgs/proxy.php

adresinden bi proxy aldim ve sonucccc mukemmellllll, hersey problemsiz calisiyorrrr !!!!

sayet yine de net olmayan seyler varsa lutfen yazin yardimci olmaya calisayim

seyfigo@yahoo.fr

Bu arada yukarida ki yaziya cevap olarak yazilmis vpn ve diger baglanti sekillerini anlatan yazi cok guzel, yazan arkadasi tebrik ediyorum.......

Saygilar

SEYFIGO

--------------------------------------------------------------------------------
Ne cherchez pas la personne de votre vie, elle est a la recherche de la sienne ;-)))

seyfigo
07-11-2004, 18:52   |  #9  
Yeni Üye
20 mesaj

YAZI YANLISLIKLA 2 DEFA GONDERILDI

MODERATOR ARKADASTAN 1'INI SILMESINI RICA EDIYORUM

SAYGILAR