ağdaki pclerde onar demeden internete giremiyorum

respectful
16-09-2008, 10:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

mrb arkadaşlar kolay gelsin soruyu burayamı yazacağım emin değilim ama başka başlık bulamadım
ağda 200 civarı bilgisayarım var ipleri interneti dhcp serverden dağıtıyorum 2 günden beri ağdaki tüm bilgisayarlarda internet ilk bilgisayar açıldığında oluyor 3-4 dk sonra internet sayfalarına giremiyorum ama radyo dinleyebiliyorum ve ağı onar dediğimde sayfalara girebiliyorum tekrar Switch olarak 3 com 3870 switch lerini kullanıyorum adsl modemi değiştirdim switch leri kapatıp açtım serverde herhangi bi değişiklik yapmamıştım tüm bilgisayarlarımda lisanslı antivirüs yazılımı mevcut herhangi bir virüslede karşılaşmadım sorunu çözemedim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
herkeze kolay gelsin

iyi çalışmalar

Fatih_ARMAĞAN
16-09-2008, 11:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Dhcp Server da bir sıkıntı olmasın ?
bilgisayarları tek tek denermisiniz belkide bilgisayarların birinde tespit edemediğiniz bir trojan olabilir. bence daha sıkı bir kontrolden geçirin.
tüm PC manuel IP verip DHCP server ı aradan geçici olarak çıkartıp direk takıp deneyin.

respectful
16-09-2008, 11:53   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj

sakarboy tşk ederim ilgin için
malesef onlarıda denedim yeni kumuş olduğum bir pc dede aynısını yapıyor manuel ip verdiğim pclerdede aynısını yapıyor fakan aynı ağ içerisinde başka bir adsl hattım var onun üzerinden çıkan pclerde herhangi bir sorun yok (bu adsl yi manuel ip ile dağıtıyorum) sorun tam olarak anlayamadım ne olduğunu donanımsal mı yoksa serverdemi bişey var yardımlarınızı bekliyorum

kolay gelsin
iyi çalışmlar

Fatih_ARMAĞAN
16-09-2008, 14:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Router ı devre dışı bıraktınmı ??

respectful
16-09-2008, 15:03   |  #5  
OP Taze Üye
17 mesaj

router ı isa serveri devreden çıkarttım sadece dhcp server kaldı ne olabilir bu sorunu nasıl çözeceğim yardımlarınızı bekliyorum

kolay gelsin
iyi çalışmalar

Fatih_ARMAĞAN
18-09-2008, 10:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
respectful
router ı isa serveri devreden çıkarttım sadece dhcp server kaldı ne olabilir bu sorunu nasıl çözeceğim yardımlarınızı bekliyorum

kolay gelsin
iyi çalış

Dhcp server ı kullanmadan pc lerin ip lerini direk modeme yönlendirmeyi denedinmi ?